Turkų lyderis kaltina J. Bideną „kruvinomis rankomis rašant istoriją“ dėl paramos Izraeliui

Turkijos lyderis Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) pirmadienį pareiškė, kad JAV prezidentas „kruvinomis rankomis rašo istoriją“ dėl savo paramos Izraeliui besitęsiančiame žydų valstybės konflikte su palestiniečiais.

Tai vieni griežčiausių turkų lyderio komentarai J. Bideno atžvilgiu nuo sausio, kai šis stojo prie JAV vairo.

R. T. Erdoganas keletą pastarųjų mėnesių mėgino taisyti santykius su Vašingtonu ir kitais Vakarų sąjungininkais po metų aštrių ginčų.

Tačiau pirmadienį jis užsipuolė J. Bideną kalbėdamas per televiziją.

„Rašote istoriją savo kruvinomis rankomis, – per televiziją sakė turkų lyderis, kreipdamasis į J. Bideną. – Jūs privertėte mus taip pasakyti. Negalime daugiau dėl to tylėti.“

R. T. Erdoganas sulaukė palaikymo visuose Artimuosiuose Rytuose, per 18 metų besitęsiantį savo valdymą ne kartą demonstruodavęs paramą palestiniečių siekiams ir smerkęs Izraelio veiksmus.

Praėjusią savaitę jis apkaltino žydų valstybę „terorizmu“ ir žadėjo sutelkti pasaulį Gazos Ruožui apginti.

„Šiandien mes matėme Bideno parašą dėl ginklų pardavimo Izraeliui“, – pirmadienį sakė R. T. Erdoganas, remdamasis JAV žiniasklaidos pranešimais apie naują ginklų siuntą, kurią patvirtino J. Bideno administracija.

„Palestiniečių teritorijos yra persmelktos persekiojimų, kančių ir kraujo, kaip ir daugelis kitų teritorijų, kurios prarado taiką sulig Osmanų imperijos pabaiga. Ir jūs tai palaikote“, – kalbėjo R. T. Erdoganas kreipdamasis į J. Bideną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomonė

Nuomonė portretas
Bidenas yra žudikas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių