Turkijos prezidentas R. T. Erdoganas pareiškė paramą Ukrainai

Rusijai telkiant karines pajėgas prie sienos su Ukraina, Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas svečiuose priėmė Ukrainos prezidentą Volodymyrą Zelenskį ir pareiškė paramą Ukrainos teritoriniam vientisumui.

R. T. Erdoganas šeštadienį sakė, kad Turkija yra pasiruošusi paremti Ukrainą, kai įtampa tarp Rusijos ir Ukrainos auga.

Po tris valandas Stambule trukusio susitikimo abu prezidentai pabrėžė Ukrainos teritorinio vientisumo, įtampos mažinimo Rytų Ukrainoje ir saugumo Juodojoje jūroje svarbą.

Turkijos vadovas pridūrė, kad šią situaciją galima išspręsti dialogo būdu.

„Tikime, kad dabartinė krizė gali būti išspręsta taikiomis ir diplomatinėmis priemonėmis, remiantis Ukrainos vientisumu ir tarptautine teise“, – per bendrą spaudos konferenciją su V. Zelenskiu sakė Turkijos vadovas.

Tikime, kad dabartinė krizė gali būti išspręsta taikiomis ir diplomatinėmis priemonėmis.

Turkiją ir Ukrainą sieja glaudūs santykiai ir Turkija anksčiau yra pasmerkusi 2014 metais Rusijos įvykdytą Krymo pusiasalio aneksiją. Ankara tradiciškai gynė Krymo totorius, kurie sudaro 10 proc. pusiasalio gyventojų.

„Mes, kaip Turkija, tvirtai gynėme Ukrainos vientisumą ir suverenitetą. Dar kartą patvirtinome mūsų sprendimą nepripažinti Krymo okupacijos“, – per konferenciją sakė R. T. Erdoganas.

Pranešimai apie išaugusią įtampą Rytų Ukrainoje ir Rusijos pajėgų telkimą prie Ukrainos sienos sukėlė tarptautinį susirūpinimą. Rusija dislokuoja karius prie sienos su Ukraina, kur Rusijos remiami separatistai ir Ukrainos vyriausybės pajėgos kovoja nuo 2014 m. Per konfliktą žuvo jau daugiau kaip 14 tūkst. žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Turka prdurka turet drauga...

Turka prdurka  turet drauga... portretas
tuomet jokiu priesu nereikia.....

Anonimas

Anonimas portretas
O Dieve, Alache, kas tuos chaholus laiko zmonemis. Mesa ir daugiau niekas. Kodel nepasinaudoti chaholishkais pridurkais savo naudai? Man is tos Chohliandijos jokio cento naudos - NEREMIU.

Klounas naikina Ukrainą

Klounas naikina Ukrainą portretas
o kas Erodoganui. Juk reikia balvonu Kijevo nacių valdžiai parduoti ginklus. Ukraina alkana, ubagų ir svetur tarnaujančių piliečių pseudo valstybė turi pinigų pirkti turkų ginklus.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių