Turkija iškvietė švedų diplomatą pasiaiškinti dėl kurdų kovotojų

Savaitgalį Švedijos reikalų patikėtinis Turkijoje buvo iškviestas pasiaiškinti dėl, Ankaros teigimu, „teroristinės propagandos“, kuria remiami kurdų kovotojai, naudojimo, pranešė diplomatinis šaltinis.

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) apkaltino Švediją ir Suomiją, kad jos yra kurdų kovotojų, ypač uždraustos Kurdistano darbininkų partijos (PKK), kurią jis siekia sutriuškinti, prieglobstis ir skatina „terorizmą“.

Jis pagrasino blokuoti Šiaurės šalių siekį įstoti į NATO, jei jos neišduos dešimčių įtariamų „teroristų“ pagal praėjusį mėnesį pasirašytą susitarimą.

Švedijos užsienio reikalų ministerija pranešė, kad jos diplomatas šeštadienį buvo pakviestas į „susitikimą“ Ankaroje, tačiau nepateikė išsamesnės informacijos.

Turkija savo nepasitenkinimą išreiškė po praėjusią savaitę Švedijoje vykusių renginių, skirtų kurdų sukilimo Šiaurės Sirijoje, kuri ribojasi su Turkija, 10-osioms metinėms paminėti.

Turkija grasina pradėti naują karinį puolimą prieš kurdų kontroliuojamas teritorijas Sirijos šiaurėje, kur nori sukurti 30 km saugią zoną.


Šiame straipsnyje: TurkijaŠvedijakurdų kovotojai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jo ,normalus bachūras,

Jo ,normalus bachūras, portretas
kiša pagalius NATO, išssipissinėja su EU, pasiglėbe sčiuoja su putinoidu,nors ,istoriškai ,vienas kitam gatavi pautus nukąst .turkas ,nieko nepadarysi.

ne visiems

ne visiems portretas
normalus jis bachūras. už savus kovoja o ne padliažiauja kažkam

tas turkų banditėlis

tas turkų banditėlis portretas
jau visiems nusibodo
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių