Talino meras nepritaria idėjai vieną iš senamiesčio gatvių pavadinti B. Nemcovo vardu

  • Teksto dydis:

Estijos opozicija pasiūlė vieną iš gatvių ar aikščių sostinės senamiestyje pavadinti nužudyto rusų opozicionieriaus Boriso Nemcovo vardu, tačiau Talino meras Mihhailas Kolvartas (Michailas Kelvartas) nepritarė tokiai idėjai.

„B. Nemcovas buvo didelis Estijos draugas ir tiesė tiltus tarp abiejų šalių. Jo garbei galima būtų pavadinti aikštę senamiestyje, tačiau siūlome sostinės merijai apsvarstyti ir kitas alternatyvas“, – sakė Reformų partijos frakcijos parlamente narys Eerikas-Niilesas Krossas (Erikas Nylesas Krosas). 

Anot jo, panaši praktika „matoma daugelyje pasaulio miestų“. E.-N. Krossas priminė, kad B. Nemcovo vardu pavadinti skverai Vašingtone, Kijeve ir Vilniuje.  

Talino meras M. Kolvartas savo ruožtu pasisakė už tai, kad sostinės senamiestyje būtų išsaugoti istoriniai pavadinimai.  

„Senieji pavadinimai tiko ankstesnėms kartoms, tinka ir mums. Be to, nevisiškai aišku, kaip B. Nemcovas susijęs su Talinu. Manau, su manimi sutinka daugelis gyventojų ne tik Taline, bet ir visoje Estijoje“, – sakė sostinės vadovas.  

M. Kolvartas pridūrė, jog nemato priežasčių keisti istorinius gatvių pavadinimus ir pervardyti jas šių dienų politikų garbei.    

Meras priminė, kad Talino senamiestis įtrauktas į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą.

Vienas aršiausių Rusijos prezidento Vladimiro Putino kritikų B. Nemcovas buvo nušautas netoli Kremliaus 2015 metų vasario 27 dieną.

2017 metais dėl jo nužudymo teismas kaltu pripažino buvusį saugumo pareigūną iš Čečėnijos ir skyrė jam 20 metų kalėjimo. Dar keturi vyrai buvo pripažinti kaltais dėl jų vaidmens nužudyme.

Tačiau B. Nemcovo šeima ir bendražygiai mano, kad tikrieji nužudymo organizatoriai iki šiol yra nenubausti. Daugelis pirštu rodo į Maskvos remiamą Čečėnijos vadovą Ramzaną Kadyrovą ir patį Kremlių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jo

Jo portretas
Draugü draugas. Asilü asilas.

ar

ar portretas
pritrukot savu didvyriu?.....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių