Šveicarijos rinkėjai nedidele persvara pritarė burkų draudimui

  • Teksto dydis:

Šveicarijos rinkėjai sekmadienį nedidele persvara pritarė draudimui viešose vietose dėvėti visą veidą slepiančias skaras.

Draudimo šalininkai pasveikino šį žingsnį kaip būdą kovoti prieš radikalų islamą, tačiau oponentai ji vadina seksistiniu ir rasistiniu.

Oficialūs rezultatai parodė, kad 51,21 proc. rinkėjų ir dauguma federalinių Šveicarijos kantonų palaikė pasiūlymą.

Maždaug 1 426 992 rinkėjai pasisakė už draudimą, o 1 359 621 – prieš. Balsavime dalyvavo 50,8 proc. rinkėjų.

Vadinamasis balsavimas prieš burkas įvyko po daugelį metų trukusių diskusijų Šveicarijoje ir įsigaliojus panašiems draudimams kitose Europos šalyse – ir kai kuriose musulmonų daugumos valstybėse – nepaisant to, kad moterys, dėvinčios tokius islamiškus šydus, yra itin retas vaizdas šalies gatvėse.

Nors pasiūlyme „Taip draudimui viso veido dangalams“ nėra minima burka ar nikabas, kurie palieka tik neuždengtas akis, nėra abejonių, dėl ko diskutuojama.

Įvairiuose Šveicarijos miestuose buvo matyti kampanijos plakatų su užrašais „Sustabdykime radikalų islamą!“. Tuo metu priešingos stovyklos plakatuose rašoma: „Ne absurdiškam, nenaudingam ir islamofobiškam įstatymui prieš burkas“.

Draudimas reiškia, kad niekas negalės visiškai uždengti savo veido viešose vietose, pavyzdžiui, parduotuvėse ar atvirame kaime.

Tačiau būtų ir išimčių, įskaitant pamaldų vietas.

Balsavimas vyko tuo metu, kai parduotuvėse ir viešajame transporte dėl koronaviruso pandemijos veido kaukių dėvėjimas yra privalomas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Merliukai

Merliukai portretas
Ne nu normaliai, šveicoriai uždraudė tuos skarmalus ant veidų, o pas mus labdsbergistai įvedė privalomai nešiot.... :D

Arijas

Arijas portretas
Visi nepraustaburniai nesupranta, kad reikia laikytis vietiniu istatymu ir tradiciju. Suvaziuoja is lusnynu ir pradeda savo taisykles ivedineti. Baisu.

Anonimas

Anonimas portretas
Egipoto žmonės referendume uždraudė europietėms maudytis vilkint dviejų dalių maudinukus. Ir vaikščioti be skarų.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių