Švedijos vyriausybė leido pradėti šalies futbolo čempionatą, bet be žiūrovų

Švedijos vyriausybė leido nuo birželio 14-osios rengti profesionalias sporto varžybas, taip pat ir futbolo rungtynes. Tai penktadienį pranešė Švedijos futbolo asociacijos spaudos tarnyba.

Šalies futbolo čempionato startas buvo atidėtas dėl koronaviruso pandemijos. Rungtynės bus žaidžiamos be žiūrovų.

„Tai džiugi naujiena visam Švedijos futbolui, kurią mes labai norėjome išgirsti, - pareiškė Švedijos futbolo asociacijos vadovas Karlas Erikas Nilssonas. – Mes dabar esame tame taške, nuo kurio galime pradėti pamažu grįžti į normalų gyvenimą. Bet problemos dar anaiptol nesibaigė – turime elgtis atsakingai, laikytis taisyklių ir rekomendacijų, kad užkirstume kelią infekcijos plitimui“.

Švedijos futbolo čempionatas rengiamas nuo 1924 metų. Daugiausia kartų – 23 – turnyro nugalėtoju tapo klubas „Malmö“. Pernai triumfavo „Djurgården“ iš Stokholmo.

Kol kas iš svarbiausių Europos šalių futbolo čempionatų atnaujintos tik Vokietijos pirmenybės. Anglijoje futbolininkai turėtų išbėgti į aikštę birželio 17-ąją, Italijoje – birželio 20-ąją, Ispanijoje – birželio 11-ąją. Prancūzijos futbolo čempionato nuspręsta nebetęsti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Viešnamiai irgi leisti, bet - be klientų?.. :s
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių