Švedija laikinai stabdo jaunimo skiepijimą „Modernos“ vakcina nuo COVID-19

Švedijos visuomenės sveikatos agentūra trečiadienį rekomendavo laikinai sustabdyti jaunimo skiepijimą farmacijos kompanijos „Moderna“ vakcina nuo COVID-19, kilus nerimui dėl galimų retų šalutinio poveikio širdžiai atvejų.

Pranešime sakoma, kad skiepijimas kol kas stabdomas iki gruodžio 1 dienos, paaiškinant, kad agentūra gavo duomenų apie padidėjusią riziką šalutinio poveikio, galinčio sukelti tokius susirgimus kaip širdies raumens uždegimas (miokarditas) ir širdiplėvės uždegimas (perikarditas).

„Visuomenės sveikatos agentūra nusprendė sustabdyti „Modernos“ vakcinos „Spikevax“ naudojimą visiems 1991 metais ir vėliau gimusiems asmenims, imantis atsargumo priemonių“, – sakoma agentūros pranešime. Jame priduriama, kad šios amžiaus grupės žmones rekomenduojama skiepyti „Pfizer/BioNTech“ vakcina.

Taip pat pranešama, kad šalutinio poveikio rizika ypač susijusi su antrąja „Modernos“ vakcinos doze ir dažniau pasireiškia jauniems vyrams ir berniukams per kelias savaites po antrosios skiepo dozės.

Simptomai paprastai praeina patys, tačiau paciento būklę turėtų įvertinti gydytojas, nurodoma pranešime.

„Tiems, kurie buvo neseniai paskiepyti pirmąja ar antrąja „Modernos“ vakcinos doze, nereikėtų nerimauti, nes rizika yra labai maža, tačiau verta žinoti, kuriuos simptomus reikėtų stebėti“, – nurodė Švedijos vyriausiasis epidemiologas Andersas Tegnellas (Andersas Tegnelas).

Maždaug 81 tūkst. šiai amžiaus grupei priklausančių žmonių jau gavo pirmąją šio skiepo dozę Švedijoje, bet antroji jiems nebus skiriama, nurodė agentūra. Pranešime priduriama, kad šiuo metu vyksta diskusijos, ieškant „geriausio sprendimo šiai grupei“.

Europos vaistų agentūra (EVA) liepos mėnesį davė leidimą naudoti „Modernos“ vakciną nuo COVID-19 paaugliams skiepyti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kavenskis

kavenskis portretas
o ivairus expertai ant zemes kryzium gulesi tvirtindami kad vakcina super saugi. susaudyt expertus!!!!!!!!

>brudui nelietuviui

>brudui nelietuviui portretas
Brudas tu, o ne lietuvis, Jonai.

Jonas Lietuvis

Jonas Lietuvis  portretas
O persirgusieji sunkesne Covid forma , dideliu procentu gali gauti minėtas širdies ligas plius reumatoidinis artritas ,ar išsėtinė sklerozė. Tad antivakserių varžybos ,kurių pagrindinis prizas neįgaliojo vežimėlis , tęsiasi.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių