Sprendimas dėl J. Assange'o ekstradicijos bus priimtas sausio 4-ąją

Britų teisėja ketvirtadienį pranešė, kad sausio 4-ąją paskelbs sprendimą dėl vyriausybių paslaptis viešinančio tinklalapio „WikiLeaks“ įkūrėjo Juliano Assange'o (Džuliano Asandžo) ekstradicijos Jungtinėms Valstijoms.

Teisėja Vanessa Baraitser (Vanesa Baraitser) tai paskelbė po keturias savaites trukusio įrodymų pristatymo. 49 metų australas lieka suimtas iki administracinio posėdžio vėliau šį mėnesį.

JAV prokurorai J. Assange'ui yra suformulavę 18 kaltinimų pagal JAV šnipinėjimo įstatymą už 500 tūkst. slaptų bylų apie JAV karines kampanijas Afganistane ir Irake paskelbimą 2010 metais.

Vašingtonas teigia, kad jis padėjo žvalgybos analitikei Chelsea Manning (Čelsi Maning) pavogti šiuos dokumentus, o paskui atskleidė konfidencialius šaltinius visame pasaulyje.

Jeigu J. Assange'as bus pripažintas kaltu, jam gali grėsti iki 175 metų įkalinimas.

2012 metais J. Assange'as pažeidė paleidimo už užstatą sąlygas ir prisiglaudė Ekvadoro ambasadoje, kad išvengtų atskiro teisinio proceso Švedijoje. Vis dėlto pernai, panaikinus paskutines apsaugos priemones, jis buvo britų policijos išvestas iš ambasados.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių