Skandalas, kokio dar nebuvo: rusų opozicija svaidosi kaltinimais dėl Lietuvoje užpulto politiko

Velionio Aleksejaus Navalno komanda paskelbė tyrimą, kuriame gana nedviprasmiškai užsimenama, kad jos nario Leonido Volkovo užpuolimą Vilniuje užsakė kitas žymus rusų opozicionierius Leonidas Nevzlinas.

Gario Kasparovo vadovaujamą Laisvosios Rusijos forumą (LRF) remiantis L. Nevzlinas kol kas nekomentavo situacijos, bet tai padarė jo verslo partneris ir draugas Michailas Chodorkovskis. Jis paskelbė vaizdo įrašą, kuriame rėžė aštrų atsaką A. Navalno komandai iš Vilniuje įsikūrusio „Kovos prieš korupciją fondo“ KKF.

„Arba tai tiesa ir L. Nevzlinas išprotėjo, arba tai FSB (Rusijos saugumo tarnybos) provokacija ir melagiena, kuriai išleista labai daug pinigų“, – sakė M. Chodorkovskis.

Jis priminė, kad L. Nevzlinas yra jo senas draugas, nors jų politiniai požiūriai skiriasi. Kaip jau rašė portalas Kauno.diena.lt, M. Chodorkovskis laikomas nuosaikiosios opozicijos atstovu, pasisako tik už taikų pasipriešinimą ir Ukrainą remia tik humanitariniame formate. Tuo metu L. Nevzlinas ir LRF teigia, kad Vladimiro Putino režimą įmanoma nuversti tik ginklu ir remia už Ukrainą kovojančius rusų savanorių dalinius.

Išpuolius prieš L. Volkovą ir kitus jo bendražygius M. Chodorkovskis pavadino šlykščiais nusikaltimais, kuriuos būtina išaiškinti ir nubausti kaltininkus bei kandžiai patarė KKF komandai, kad jei ši „nori mane kažkuo apkaltinti, gali eiti į teismą, o ne klastingai teršti reputaciją“.

Ketvirtadienį paskelbtame tyrime kalėjime šių metų pradžioje mirusio A. Navalno įkurtas „Kovos su korupcija fondas“ (FBK) teigė gavęs L. Nevzlino susirašinėjimus, įrodančius, kad tai jis užsakė šį pavasarį įvykusį L. Volkovo užpuolimą.

Informaciją fondui suteikė asmuo, kuris, manoma, turi artimų ryšių su Rusijos Federaline saugumo tarnyba (FSB). Visgi FBK, bendradarbiaudamas su žurnalistais tyrėjais, nusprendė, kad jų gauta informacija patikima.

Žurnalistai ir FBK išsiaiškino, kad minimuose susirašinėjimuose L. Nevzlinas organizuoti išpuolį prieš L. Volkovą nurodė žmogui, kurio duomenys sutampa su Lenkijoje gyvenančio advokato Anatolijaus Blinovo.

L. Volkovo užpuolimu įtariami Lenkijos piliečiai sulaikyti balandžio mėnesį Varšuvoje, nors galiausiai jų neleista išduoti Lietuvai.

Pirminis planas esą buvo pagrobti L. Volkovą Lietuvoje ir išgabenti jį į Rusiją, taip pat norėta jį sužaloti vizito Jungtinėse Valstijose metu.

L. Volkovas buvo užpultas kovo 12-osios vakare Vilniuje automobilyje netoli savo namų.

Užpuolikas išdaužė automobilio langą, papurškė ašarinių dujų ir pradėjo L. Volkovą daužyti mėsos muštuku. Jam buvo sulaužyta ranka, sumušta koja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

> cha , keisk dilerį nesusivoki realybėje

> cha , keisk dilerį nesusivoki realybėje  portretas
Manau ši liberkonserVatų šaika padarė vienintelį gerą darbą Lietuvai - iškėlė į paviršių " kiek smegenų" turi šūdpatryyyjočiai . Pradedu manyti , ten gali tarpti tik totaliai buki :) Jie ir dabar nesuvokia, kad mūsų patryyyjotai prileido į Lietuvą visokio plauko neva opozicinių milijardierių ir konkurentai jie bus mūsų šūdpatryyyjočiams , kurie neva kartu " kovoja " prieš rusiją ir putiną .

Išvada

Išvada portretas
Žiurkės susipjovė....

Vargstančios Tautos nuomonė.

Vargstančios Tautos nuomonė. portretas
p.Čia vyksta Rasijos aukštų kgbistinių palikuonių arši kova,Jiems labai pikta ,kad eilinis skurdžios šeimos, gatvės vaikas, buvęs tik eilinuku kėgėbisteliu ,pasiekė Prezidento postą.Ir čia Rasijoj ne pats baisiausias putinukas,bet labai baisūs važinėjantys po pasaulį žydeliai chodurkovskiai,volkovai,navalnai ir visas būrys darmajiedų.Juk pas mus vyksta tas pats,seniai paliktiniai paskleidžia bezdalus,o pilnai neišsivystę vaikaičiai laksto po pasaulį ir meluoja ,gadina santykius.Vyt visus tuos svetimų valstybių aferistus ir greičiau išviešinti visus kgbistus.Viešinti visus šių vaikelių juodus darbelius ,atimant visą iš valstybės pasisavintą Tautos turtą.Be teisės dirbti atsakingose pareigose[bet teisingiausia būtų turto konfiskacija ir kalėjimo grotos.]
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių