Šiaurės Europos ministrai Lenkijoje aptaria regiono saugumą ir artėjantį NATO susitikimą

Lenkijoje pirmadienį susitinka 12 Šiaurės Europos šalių gynybos ministrai ir aukšto rango gynybos pareigūnai, prieš vasarą įvyksiantį NATO viršūnių susitikimą norintys aptarti atgrasymo ir gynybos politiką rytiniame NATO flange ir Ukrainos gynybos stiprinimą.

Jie susitinka kariniuose objektuose Legionove netoli Varšuvos, dalyvaudami vadinamosios Šiaurės grupės, kuri yra NATO ir Europos Sąjungos narių saugumo iniciatyvų rengimo platforma, veikloje.

Pasak Danijos gynybos ministro pareigas einančio Troelso Lundo Poulseno (Troelso Lundo Pulseno), pareigūnai taip pat aptars pasirengimą liepą Vilniuje įvyksiančiam NATO viršūnių susitikimui.

Tikimasi, kad šiame aukščiausiojo lygio susitikime bus vertinamos Ukrainos narystės perspektyvos.

Neseniai JAV sudarė prielaidas galiausiai perduoti Ukrainai amerikiečių gamybos naikintuvų F-16, sutikdamos leisti rengti atitinkamus ukrainiečių pilotų mokymus.

2010 metais Didžiosios Britanijos inicijuotai Šiaurės grupei priklauso Nyderlandai, Vokietija, Danija, Suomija, Islandija, Norvegija, Švedija, Lenkija ir trys Baltijos šalys.

Vokietija ir Norvegija į susitikimą siunčia gynybos ministrų pavaduotojus, o Islandijai atstovaus Gynybos ministerijos generalinis direktorius.


Šiame straipsnyje: LenkijasaugumasNATO susitikimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

na

na portretas
ir kas is tu pletku tai zmoniu smegenu pudrinimas savo vasalynes pliurpalogijos samoningai griaunant ekonomika taip griaunant zmoniu gyvenimus ir juos pacius ir dar niekur negirdeta kad medhipokrato sistema valdytu kazkoks dulkiagalvis paslemekas iremintas pso reikalavimu kuria valdo kriminalines afrikos grupuotes obam zinioje ka jau zmones praded suprast kas per velnias satanystu kailyje uzvalde zeme z=0
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių