Sh. Peresas: Iranas kelia grėsmę Izraelio egzistavimui

Izraelio lyderiai antradienį perspėjo dėl Irano, „Hezbollah“ ir jų sąjungininkės Sirijos keliamos grėsmės, po praėjusio mėnesio visuotinių rinkimų darbą pradėjus naujam parlamentui.

Prezidentas Shimonas Peresas sakė, kad grėsmė, jog Iranas turi branduolinį ginklą auga, šalį valdant „siaubą keliančiai diktatūrai“.

„Irano keliamas pavojus auga, - sakė Sh.Peresas Knesete. - Jis kelia grėsmę mūsų egzistavimui, Arabų valstybių nepriklausomybei, taikai visame pasaulyje“.

„Jo vadovybę sudaro grupė religinius rūbus vilkinčių ajatolų, siaubinga diktatūra, teršianti Persijos istoriją, košmaras jos tautai“, - tęsė jis parlamentarams.

Didelei daliai tarptautinės bendruomenės kelia nerimą Irano branduolinė programa, kuria gal būt siekiama branduolinio ginklo gamybos, nors Teheranas nuolat tai neigia.

Izraelis įsitikinęs, kad būtinai, bet kuria kaina reikia neleisti Iranui pasiekti karinio branduolinio pajėgumo ir nesutinka atmesti karinės intervencijos tuo tikslu.

Izraelis dar kaltina Iraną, kad šis remia Libane įsikūrusį judėjimą „Hezbollah“, kurį Bulgarija antradienį apkaltino sąsaja su mirtininko išpuoliu liepą, kai žuvo penki Izraelio turuistai ir vienas bulgaras.


Šiame straipsnyje: IzraelisIranasShimonas Peresas

NAUJAUSI KOMENTARAI

pilietis

pilietis portretas
Oas kazkaip matau atvirksciai, kad Izraelis gadina gyvenima ten visiems, ka nori ta daro , zudo zmones, tyciojasi is Palestinieciu, net (tiksliai nepamenu miesto pavadinimo, kazkaip lyg Hersona vadinasi) yra galim sakyti ivede geta, palestinieciai i ta miesta negali ivaziuoti jokia transporto priemone, o vaikscioti gali tik siaurom gatvelem, nes placiom vaiksto zydai, namai priklausantys palestinieciams pirmi aukstai uzmuriti, o palestinieciai i savo butus patenka per stoga, tas miestas padalintas perpus, viena puse priklauso zydam, bet jie vis stengiasi isstumti palestiniecius, neutralioj teritorijoje buvo rytu turgus, dabar ten neprekiaujama ir draudziama vaikscioti, aisku isskyrus zydu vaikams iki 12 metu, nes jie iki tokio amziaus yra nebaudziami, ir ko jie ten eina? Ogi specialiai ardo turgaus pastatus, naikina ka simtus metu turejo palestinieciai. Nuo to miesto uz 40 km yra palestinieciu kaimelis olose , kur palestinieciai ten tukstancius metu gyveno, ten buvo vandens rezrvuarai padryti surinkti vandeniui, tai zydai juos issprogdino specialiai, kad palestinieciai pasitrauktu, o vieno ar nespejo, ar nepavyko, tai imete automobili i vandeni, kad jis ten rudytu, o rankom jo is ten neistrauksi, Visa tai girdejau per radija,. Tai kas baisiau ar Hitleris katras net reiskesi kad naikins zydus ir leido jiems isvykti is salies, ar zydai okupave Palestina ir tyciojantis is ju zmoniu, neleidziant net statybiniu medziagu ivezti i Palestina?

aaa

aaa portretas
Izraelis kelia grėsmę visam pasauliui. Tegu jie parodo nors 1 šalį, kuri nuoširdžiai juos mėgsta. Visi jų nekenčia, nes jie kerštingi, agresyvūs. Kitų šalių moteris laiko kur vomis, nes tik žydė gali būti moteris. Karočė, trūksta žodžių ...

Jonas

Jonas portretas
na, visų pirma Iranas nebombarduoja kaimyninių šalių ir nežudo kitos šalies ar rasės žmonių, pats Izraelis Dimono branduolinių tyrimų centre kas metai gamina ginklinį plutonį (90%) ir kurio gamina 3 - 4 branduolines bombas ir vienintelė šalis Artimuosiuose rytuose disponuoja visų rūšių branduolinėmis bombomis (dislokuotomis sausumoje, jūroje, gabenamos aviacija) Iš trijų povandeninių laivų apginkluotų raketomis su branduoliniais užtaisais, du visada budi jūroje bet kada pasiruošę smogti branduoliniu ginklu savo kaimynėms. Šalis neigia turinti branduolinį ginklą ir neįsileidžianti TATENA inspektorių. Tuo tarpu Iranas sodrina uraną iki 19% ir jį naudoja prieš kelis dešimtmečius JAV pastatytame branduoliniame reaktoriuje kurui, nes JAV pablogėjus šalių tarpusavio santykiams jo netiekia. Taip pat ši šalis įsileidžia TATENA inspektorius branduolinių objektų patikrinimui. Tad kažin kas kam kelia pavojų, juo labiau, kada atsirado žydų valstybė, o nuo kada savo žemėse egzistuoja Persiia?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių