Tarp prieš karūnavimą JK suimtų protestuotojų – antimonarchistai

Jungtinės Karalystės policija šeštadienį suėmė pagrindinius prieš monarchiją nusistačiusios grupės „Respublika“ narius, kurie ruošėsi protestuoti palei karaliaus Charleso III (Karolio III) karūnavimo procesijos maršrutą, pranešė organizacija, o teisių gynėjai perspėjo dėl pažeidimų.

„Jie suėmė šešis mūsų organizatorius ir konfiskavo šimtus plakatų, tačiau nesako, kodėl juos suėmė ir kur jie laikomi“, – naujienų agentūrai AFP sakė „Respublikos“ aktyvistas Londono Trafalgaro aikštėje.

„Respublikos“ vadovas Grahamas Smithas (Grejemas Smitas) buvo vienas iš suimtųjų, kol grupė dar nespėjo pamojuoti plakatais su užrašais: „Ne mano karalius.“

Kai kurie netoliese buvę praeiviai šaukė: „Išlaisvinkite Grahamą Smithą!“ Tačiau kiti šaukė „Dieve, saugok karalių“ ir mojavo JK vėliavomis.

Įvykio vietoje buvo Europos respublikonų judėjimų aljanso grupės filmavimo grupė, kuri paklausė aukšto rango policijos pareigūno, kodėl grupė buvo sulaikyta.

„Jie suimti. Pabaiga“, – pasakė pareigūnas ir nuėjo.

To galima tikėtis Maskvoje, o ne Londone.

Žmogaus teisių stebėjimo organizacija „Human Rights Watch“ karūnavimo iškilmėse dalyvavusių protestuotojų suėmimą pavadino keliantį neįtikėtiną nerimą.

„To galima tikėtis Maskvoje, o ne Londone“, – sakė grupė ir užsipuolė JK vyriausybę dėl jos vis labiau priešiško požiūrio į viešas demonstracijas.

Šią savaitę skubiai priimtu nauju įstatymu JK policijos pajėgoms prieštaringai suteikti nauji įgaliojimai kovoti su protestais.

Savo socialinio tinklo „Twitter“ paskyroje „Respublika“ patvirtino, kad buvo suimti ir konfiskuoti plakatai. „Ar tai demokratija?“ – klausė G. Smithas.

Praėjusią savaitę jis sakė žurnalistams: „Mes tikrai neplanuojame trukdyti procesijai.“

Mojuodami plakatais ir šaukdami parodysime „pasaulio spaudai, kad nesame lojalistų šalis, kad auga opozicija“, teigė „Respublikos“ įkūrėjas.

Naujasis įstatymas buvo priimtas po kelis mėnesius trukusios iškastiniam kurui priešiškų grupių destruktyvios veiklos Jungtinėje Karalystėje. Jame numatytos griežtesnės laisvės atėmimo bausmės aktyvistams, klijuojantiems ir prirakinantiems save prie nejudamų objektų.

Šeštadienį tarp Trafalgaro aikštės ir Bakingamo rūmų esančioje centrinėje gatvėje policija suėmė ir surakino antrankiais 13 grupės „Just Stop Oil“ narių, matė AFP reporteris.

Pareiškime Metropoliteno policija tvirtino, kad ankstyvą šeštadienį buvo sulaikyti tik septyni asmenys, „įtariami nusikaltimais, įskaitant viešosios tvarkos pažeidimą ir sąmokslą sukelti viešą sumaištį netoli karūnavimo iškilmių“.

Prie Trafalgaro aikštės pareigūnai iš vienos grupės konfiskavo, jų teigimu, fiksavimo įtaisus, sakoma pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

po demokratija slepiasi diktatura

po demokratija slepiasi diktatura portretas
Demokratijos nera, ji tik pavirsutinis graziai blizgantis popieriukas. Viduje diktatura, mokesciai ir priespauda 84% varomosios tautu jegos saskaita. Leisdami izsigimeliams LGBTIQ 1% beprociams ir kittiems 15% prijauciantiems del saves nesusivokimo durniams UZMETE DIDZIAUSIA NASHTA TU TAUTU DAUGUMAI.

Nindzė

Nindzė portretas
Teisingai mąsto, ta monerchija kaip dinozauras išlikęs gyvas...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių