Sėklides prie Kremliaus grindinio prisikalusiam menininkui iškelta byla

  • Teksto dydis:

Rusijos pareigūnai pradėjo tyrimą dėl chuliganizmo, kuriuo įtariamas performansų menininkas, praėjusią savaitę prie Raudonosios aikštės grindinio vinimis prisikalęs sėklides, penktadienį pranešė policija.

Chuliganizmas iš neapykantos yra tas pats kaltinimas, kuris buvo pateiktas pankgrupei „Pussy Riot“, surengusiai „pankų maldą“ pagrindinėje Maskvos katedroje. Dvi grupės narės dėl to buvo pasiųstos į kolonijas dvejiems metams.

Jeigu menininkas iš Sankt Peterburgo Piotras Pavlenskis bus apkaltintas ir nuteistas, maksimali bausmė jam gali būti penkeri kalėjimo metai.

Sekmadienį 29 metų P.Pavlenskis išsirengė nuogas, atsisėdo ant istorinės Maskvos aikštės grindinio ir prikalė prie jo savo sėklides, tuo šokiruodamas praeivius. Policija galiausiai jį paleido.

Sekmadienį Rusijoje buvo minima Policijos diena.

Jis buvo trumpam nuvežtas į ligoninę paskiepyti nuo stabligės, apsilankė pas psichiatrą ir praleido naktį policijos nuovadoje, bet pirmadienį buvo netikėtai paleistas rajono teisme, teisėjui aptikus klaidų policijos parengtuose dokumentuose ir nusprendus, kad pareigūnai neįrodė jokių jo pažeidimų.

Dalydamas interviu P.Pavlenskis sakė, jog Raudonąją aikštę prie Kremliaus pasirinko todėl, kad ji simbolizuoja totalinę policijos kontrolę, ir pridūrė, kad jo performansas simbolizuoja visuomenės abejingumą šiai kontrolei.

„Savo performansais aš pademonstruoju santykį tarp visuomenės ir valdžios“, - ketvirtadienį vakare sakė jis „Rusijos radijo tarnybai“.

Po savo performanso jis grįžo į Sankt Peterburgą.

Tai ne pirmas kartas, kai šis menininkas griebiasi šiurpių protesto metodų.

Anksčiau jis buvo užsisiuvęs lūpas - protestuodamas prieš "Pussy Riot" narių įkalinimą. Jis taip pat buvo areštuotas už tai, kad gegužę prie vieno vyriausybinio pastato Sankt Peterburge nuogas apsivyniojo spygliuota viela.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klausimas

klausimas portretas
kazi kas but,jei Valinskas prisikaltu savo kiausus per koncerta sporthalej???

Ir kas is jo tokio meno ?

Ir kas is jo tokio meno ? portretas
Ir ka jis tuom pasieke pasikeite visos Rusijos politine situacija ? Darbais reik irodinet kad reikia kazka keist o ne sitaip save zalojant ir taip visas sudziuves, bastos gal be veiklos tai visoki velnia issigalvoja istikruju jis nera labai normalus tokiais issisokimais ....

na,

na, portretas
paleido be reikalo,galėjo uždaryt mauzoliejuje ,kartu su V.I.L. rastu bendrą užsiėmimą kiaušus prie lūpų siūdami..........
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių