S. Lavrovas ragina Vakarus rodyti didesnę pagarbą Rusijai

  • Teksto dydis:

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas šeštadienį apkaltino NATO, Jungtines Valstijas ir Europos Sąjungą (ES) antirusiška propaganda, sukėlusia „tarpusavio santykių paralyžių“, ir paragino rodyti didesnę pagarbą Rusijai.

S. Lavrovas, kalbėdamas antrąją Miuncheno saugumo konferencijos dieną, pareiškė, kad Rusija dešimtame dešimtmetyje buvo traktuojama kaip mokinukė, o šiandien kalbama apie „Rusijos grėsmę“.

Auganti Rusijos įtaka buvo vertinama neigiamame kontekste, tuo tarpu Maskva siekė būti patikima partnere, sakė S. Lavrovas. „Mes pasirengę atviram dialogui, paremtam pagarba“, - sakė ministras.

Ilgametis Rusijos užsienio reikalų ministras, šias pareigas einantis nuo 2004 metų, pasisakė už didesnį bendradarbiavimą su ES sprendžiant tarptautinius konfliktus, tokius, kokie vyksta Artimuosiuose Rytuose. „Norėtume matyti nuspėjamą ir stiprią ES, kuri būtų atsakinga dalyvė užsienio politikos arenoje“, - sakė jis.

Penktadienį Bavarijos sostinėje prasidėjusioje 54-ojoje trijų dienų Miuncheno saugumo konferencijoje dalyvauja apie 20 valstybių ir vyriausybių vadovų, maždaug 80 užsienio reikalų ir gynybos ministrų, daugiau kaip 500 svečių. Forumą 1962 metais įsteigė vokiečių publicistas Ewaldas Heinrichas von Kleistas. Iš pradžių tai buvo NATO šalių gynybos žinybų atstovų susitikimas, nuo 1999 metų renginyje pradėjo dalyvauti politikai ir kariškiai iš Vidurio ir Rytų Europos šalių, taip pat verslo atstovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Sitas vyras su galva zino ka sneka.Kas tas Nato pinigu traukykla.Mokekit Amerikai duokle.O Amerika sprogdina Jemena Irana Iraka.Pabegeliai ir lekia i Vokietija.O Merkel siuncia pabegelius i visas salis.Cia politika.

Lietuvis

Lietuvis portretas
:D :D :D :D :D čia tai geras anekdotas gerai prisijuokiau

mauro dalia

mauro dalia portretas
ne nuo valstybes dydzio priklauso a nuo zmoniu samoningumo jeigu mes maurai leiskit paklausti kas jus toks vaziuok i sibira ten kinieciai laukia
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių