S. Cichanouskaja su ES žmogaus teisių įgaliotiniu aptarė naujas sankcijas Minskui

Baltarusių opozicijos lyderė Sviatlana Cichanouskaja per pirmadienį surengtą virtualų susitikimą su Europos Sąjungos specialiuoju įgaliotiniu žmogaus teisių klausimais Eamonu Gilmore'u (Imonu Gilmoru) aptarė susidorojimą su antivyriausybiniais protestuotojais Baltarusijoje ir galimybę paskelbti naujų sankcijų Minskui.

„Kalbėjome apie įrašą su Karpiankovo ​​balsu ir reakciją į jį – įskaitant ketvirtąjį sankcijų paketą“, – skelbiama S. Cichanouskajos „Telegram“ kanale.

Baltarusijos opozicija praėjusią savaitę paskelbė garso įrašą, kuriame, kaip teigiama, vidaus reikalų viceministras Mikalajus Karpiankovas kalba apie naujas represijas prieš protestuotojus, nuo rugpjūčio reikalaujančius prezidento Aliaksandro Lukašenkos atsistatydinimo.

Buvusios kandidatės į prezidentus atstovai taip pat pranešė, kad ji pasakojo E. Gilmore'ui pernai sulaikyto ir daugiau nei mėnesį areštinėje badaujančio tinklaraštininko Iharo Losiko istoriją.

„Aptarėme Tarptautinio teisingumo centro steigimą Vilniuje, kuris turėtų jurisdikciją teikti paraiškas dėl smurtą ir kankinimus patyrusių baltarusių naujų bylų“, –  priduriama pranešime.

Pernai ES Minskui paskelbė tris sankcijų paketus. Šios baudžiamosios priemonės taikomos aukšto rango baltarusių pareigūnams, įskaitant patį prezidentą.

Baltarusiją jau šeštą mėnesį krečia masiniai protestai dėl rugpjūčio 9-osios prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas A. Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų.

Opozicija ir Vakarų demokratijos tvirtina, kad šie rinkimai buvo suklastoti, ir jų nugalėtoja laiko politikos naujokę S. Cichanouskają, kovoje dėl prezidento posto pakeitusią savo įkalintą vyrą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tam kiek galima.Lietuva maitina,islaiko ja ir jos vaikus

Tam kiek galima.Lietuva maitina,islaiko ja ir jos vaikus portretas
O,kaip iskovos laisve pries Lukosenka.Pinigus pasidalins ir uz sita kisimasi Lietuvai daug pinigu atiteks.Cia viska kalba pinigai.

Kiek galima?

Kiek galima? portretas
Nusibodo ta virėja...nieko naujo...tik idomu is kokiu lesu jinai cia taip laisvai nardo po pasauli...kas jos nepilnemecius vaikus priziuri..ar vaikai mokosi ir t.t. Kyla daug klausimu... Beje,jeigu tokia savo valstybes patriote,tai griztu i Baltarusija ir ten kovotu. Navalnas tai grizo,neziurint i visas jam taikomas sankcijas. O,cia sedi siltai ir vaidina ,kad labai jau jai rupi jos tevyne...netikim ...

>nesuvokiantis

>nesuvokiantis portretas
Jos salis toli rytuose.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių