S. Cichanouskaja per demokratijos forumą apkaltino Vakarus silpnu atsaku į Minsko veiksmus

Baltarusijos opozicijos lyderė Sviatlana Cichanouskaja, kalbėdama per JAV organizuotą viršūnių susitikimą demokratijos klausimais, pareiškė, kad Vakarų šalys pernelyg silpnai reaguoja į Minsko režimo veiksmus.

„Nesuprantu skirtumo tarp very, deeply, strongly concerned (angl. labai, giliai, smarkiai susirūpinę) ir gravely, extremely, seriously concerned (angl. itin, nepaprastai, rimtai susirūpinę)“, – pabrėžė S. Cichanouskaja.

Ji taip pat stebėjosi, kad Minskas „iki šiol nesulaukė jokių rimtų pasekmių dėl savo nežmoniškų veiksmų“.

Opozicijos lyderės pasisakymas per susitikimą penktadienį buvo paskelbtas jos kanale platformoje „Telegram“.

Ji sakė neseniai girdėjusi užsienio reikalų ministrą sakant: „Padarėme viską, ką galėjome, bet nieko nepavyko.“ „Jo balse buvo girdėti nusivylimas ir nuovargis. Deja... Parama demokratijai, parama baltarusiams yra procesas, o ne vienkartinis veiksmas“, – pridūrė opozicijos lyderė.

S. Cichanouskaja 2020 metų rugpjūtį dalyvavo Baltarusijos prezidento rinkimuose, nusprendusi mesti iššūkį „paskutiniu Europos diktatoriumi“ vadinamam prezidentui Aliaksandrui Lukašenkai. Tokį žingsnį politikos naujokė žengė Minskui užblokavus jos vyro – tinklaraštininko Siarhejaus Cichanouskio – kandidatūrą ir jį suėmus.

Rinkimus oficialiai laimėjus A. Lukašenkai, Baltarusijos opozicija jo pergalės nepripažino. Šalyje daugiau nei pusmetį tęsėsi beprecedenčiai masiniai protestai, tačiau režimas tas demonstracijas nuslopino.

ES ir JAV nepripažįsta A. Lukašenkos teisėtu prezidentu, Vakarai yra paskelbę Minskui virtinę sankcijų.

Baltarusijos teisėsauga savo ruožtu iškėlė S. Cichanouskajai, taip pat opozicionieriui Pavelui Latuškai ir jų bendražygiams terorizmo bylą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kada bus jai pabaiga šitoms kvailystės......

Kada bus jai pabaiga šitoms kvailystės...... portretas
Vėl pasirodė valkata.........kokia bjauri šitą agentė........kiek nuostolių pridarė savo ir kitoms šalims....

Morgana

Morgana portretas
Pati pabėgusi dar kitus kaltina. Savo šalyje reikia kovoti , o ne tikėtis,kad viskas bus paduota ant lėkštutės. Iš vis ta ponia naivi ir gyvena kitų sąskaita

Kiek dar vaidensis šita

Kiek dar vaidensis šita  portretas
INTRIGANTĖ ??? K I E K ? ? ?
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių