S. Cichanouskaja: Baltarusiją išgelbėti gali tik nauji rinkimai

Baltarusiai nebelaiko Aliaksandro Lukašenkos teisėtu Baltarusijos vadovu, todėl tik nauji prezidento rinkimai gali išgelbėti šalį, teigia Baltarusijos opozicijos lyderė Sviatlana Cichanouskaja.

Iš Baltarusijos pasitraukusi S. Cichanouskaja tvirtino, kad baltarusiai „niekada nepamirš, kas vyko rugpjūčio 9, 10 ir 11 dienomis, kai Baltarusijos žmonės išėjo į gatves ginti savo balsų“.

S. Cichanouskaja kalbėjo su Lenkijos premjeru Mateuszu Morawieckiu Varšuvoje. Per susitikimą M. Morawieckis simboliškai perdavė S. Cichanouskajai raktus nuo pastato, kuris taps naujaisiais „Baltarusių namais“ Lenkijos sostinėje.

„Linkime visiems baltarusiems savo tikruosius namus rasti Baltarusijoje. Vis dėlto, ši kova turi būti vykdoma iš kažkur. Visi žmonės, kurie nori tęsti šią kovą, sulauks paramos iš ES ir iš Lenkijos valstybės“, – sakė M. Morawieckis.

Baltarusijoje rugpjūčio 9 d. įvyko prezidento rinkimai, kurių rezultatai laikomi suklastotais.

Vos tik paskelbus pirmuosius balsavimo rezultatus, Minske ir kituose Baltarusijos miestuose prasidėjo masinės protesto akcijos, kurios virto susirėmimais su milicijos darbuotojais. Buvo sulaikyti tūkstančiai žmonių, nukentėjo daug demonstrantų. Pati S. Cichanouskaja naktį į rugpjūčio 11-ąją išvažiavo iš Baltarusijos ir gyvena Lietuvoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pillietis

Pillietis portretas
Šachmatų kategorijomis - "ėjimas arkliu", arba bandymas pergudrauti. Kuo toliau, tuo aiškiau, kad Aliaksandras neišsilaikys. Opozicijai to pasiekus, labai naudinga savo "lydere" turėti S.Cichanouskają, "savi-legitimizuotą prezidentę", nes ji išnyks, kaip muilo burbulėlis, o Gudijos naujajam anarchui (kol kas „incognito“) ji pagal protą ne konkurentė. Todėl Aliaksandras padeda opozicijai (o pakeliui - ir Kremliui), pašalindamas iš kelio raiškiai rimtesnius potencialius jo "konkurentus" (M.Kalesnikova ir kt.) , kurpdamas bylas arba stimuliuodamas jų pasišalinimą į Lenkiją ar Lietuvą. Neatsitiktinai apgalvotai organizuojamos moterys, kurios net ir su vaikais dominuoja tarp maištaujančiųjų. Ir asilui turi būti aišku, kad opozicijai laimėjus, jos nebus konkurentės užimant valdžios viršūnes. Pamąstykime ir apie tai.

deinis

deinis portretas
Idomu būtų jei ta cixanovskaja ateitų ir pasakytų Nausėda tu nelegitivus ,juk ji tai balsų neskaičiavo

Anonimas

Anonimas portretas
Raktus davė ir dar pavadino Pone Baltarusijos Prezidentė.Na ir sekasi keksems.. Matytumete tos kekšes snuki.,kai kalbėjo su lenkų ministrų pirmininku.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių