S. Aleksijevič nerimauja negalėsianti grįžti į Baltarusiją

  • Teksto dydis:

Nobelio literatūros premijos laureatė ir baltarusių opozicijos Koordinacinės tarybos prezidiumo narė Sviatlana Aleksijevič savo kelionės į Europą kol kas nelaiko emigracija, tačiau baiminasi, kad jai nebus leista grįžti į šalį.

„Kol kas nemanau, kad esu emigracijoje“, – pareiškė S. Aleksijevič spaudos konferencijoje Taorminos knygų mugėje Italijoje ir pridūrė, kad kelionės į Europą tikslas buvo apsilankyti įvairiuose renginiuose, taip pat susitikti su gydytoju Berlyne.

„Daugelis namie [Baltarusijoje] galvoja, kad manęs nebeįleis. Pas mus taip būna, – kalbėjo rašytoja. – Tačiau aš vis tiek pabandysiu gyventi savo namuose.“

S. Aleksijevič priminė, kad dauguma Koordinacinės tarybos prezidiumo narių šiuo metu yra už Baltarusijos ribų arba suimti.

S. Aleksijevič taip pat buvo pakviesta atvykti į apklausą Baltarusijos Tyrimų komitete ir mano, kad ją taip pat „norėta suimti“, tačiau tuokart ją apsaugojo Nobelio premijos laureatės statusas bei pilietinės visuomenės ir diplomatinio korpuso nuomonė.

Visgi S. Aleksijevič mano, kad Baltarusijos valdžia „anksčiau ar vėliau“ atnaujins mėginimus ją suimti.

Nobelio premijos laureatė taip pat pasisakė už griežtesnes sankcijas Baltarusijos valdžiai ir paragino įvesti sankcijas ne tik konkretiems asmenims, bet ir jų šeimų nariams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taigi yra Lietuva?

Taigi yra Lietuva? portretas
jai turėtų būti jauku čia po to, kai taip Lietuvą apšmeižė?

Anonimas

Anonimas portretas
Tą šniobelio premiją dabar dalija visokiems išsigimėliams ir šiknalaižiams. Ji neteko bet kokio buvusio autoriteto.

To žiaru

To žiaru portretas
Pamiršai pamineti kad JIS dar ir žmogedra valgantis vaikus:) trumpiau jis ir yra ponas Liuciferis:)
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių