Rusijos premjeras nori legalios opozicijos

Teisėtos opozicijos buvimas Rusijai būtinas, tačiau ji turi veikti tik pagal Konstituciją, pareiškė trečiadienį Rusijos ministras pirmininkas Vladimiras Putinas per susitikimą su Rusijos ginkluotųjų pajėgų divizijų ir brigadų vadais.

„Teisėtos opozicijos buvimas mums būtinas. Bet kokios politinės kampanijos, susijusios su rinkimais, įsiūbuoja situaciją šalyje, tačiau svarbu, kad tai neperžengtų įstatymų ir liktų Konstitucijos rėmuose“, - pažymėjo vyriausybės vadovas.

Jis atkreipė dėmesį, kad esama žmonių, kurie pasirengę viskam, kad tik galėtų įgyvendinti savo politines ambicijas. „Deja, pas mus yra tokių žmonių, kurie bet kam pasirengę, kad galėtų įgyvendinti savo pačių politines ambicijas, ir, deja, dažnai tos ambicijos remiamos iš užsienio“, - sakė premjeras.

„Daugelyje pasaulio šalių, vadinamosiose pagrindinėse demokratinėse šalyse, visuomenės apsisaugo, kad nebūtų kišamasi į vidaus reikalus iš šalies. Pirmiausia, politinius reikalus. Manau, kad mums reikia imti iš jų pavyzdį, išanalizuoti viską, ką jie turi šiuo klausimu numatę ir būtinai įdiegti pas mus“, - tęsė premjeras.

„Tačiau tai nereiškia, kad mes turime panaikinti demokratinius institutus. Tai nereiškia, kad mes turime monopolizuoti valdžią“, - pažymėjo ministras pirmininkas.

V.Putinas pažymėjo, kad teisė atiduoti pirmenybę kokioms nors politinėms jėgoms ir partijoms visada turi priklausyti šalies piliečiams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių