Rusijos povandeninis laivas per pratybas paleido keturias balistines raketas „Bulava“

Rusijos strateginis povandeninis laivas „Vladimir Monomach“ šeštadienį paleido keturių balistinių raketų „Bulava“ salvę per pratybas Ochotsko jūroje, pranešė Gynybos ministerija.

Ministerijos pranešime sakoma, kad raketų salė buvo paleista iš pasinėrusio „Borej“ klasės laivo, o raketos sėkmingai pasiekė numatytą sąlyginį taikinį Čižos raketų poligone šiaurinėje Archangelsko srityje.

Kariškiai pažymėjo, kad keturios raketos „Bulava“, galinčios nuskrieti iki 9,5 tūkst. kilometrų, vienu metu iš „Vladimir Monomach“ buvo paleistos pirmąkart. Anksčiau tokia raketų salvė 2018 metais buvo paleista iš tos pačios klasės laivo „Jurij Dolgorukij“.

„Borej“ klasės laivai gali nešti iki 16 balistinių raketų „Bulava“.

Rusija anksčiau šią savaitę paskelbė surengusi savo strateginių puolamųjų branduolinių pajėgų pratybas, kuriose dalyvavo aviacija ir povandeniniai laivai.

Per tas pratybas bandomieji tarpžemyninių ir povandeninių laivų balistinių raketų, taip pat lėktuvų nešamų sparnuotųjų raketų paleidimai atlikti iš Plesecko bandomojo kosmodromo, Barenco jūros ir lėktuvų Tu-160 bei Tu-95MS, nurodė Gynybos ministerija.

Ministerija pridūrė, kad „treniruotės uždaviniai atlikti visa apimtimi“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių