Rusijos ministerija: diplomatijos vadovas kitą savaitę lankysis Kinijoje

  • Teksto dydis:

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas pirmadienį ir antradienį lankysis svarbioje Maskvos diplomatinėje ir ekonominėje partnerėje Kinijoje, sakoma sekmadienį paskelbtame jo ministerijos pareiškime.

„Balandžio 8 ir 9 dienomis Rusijos Federacijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas su oficialiu vizitu lankysis Kinijos Liaudies Respublikoje“, – sakoma pranešime.

Jame nurodoma, kad vizito metu planuojamos S. Lavrovo diskusijos su kinų užsienio reikalų ministru Wang Yi (Vang I).

„Tikimasi nuodugnaus apsikeitimo nuomonėmis dėl virtinės „karštų temų“, – sakoma pareiškime, nurodant „Ukrainos krizę ir padėtį Azijos ir Ramiojo vandenyno regione“.

Ministrai „aptars įvairius klausimus, susijusius su dvišaliu bendradarbiavimu, taip pat bendradarbiavimu tarptautinėje scenoje“, nurodė ministerija.

Pekine kinų Užsienio reikalų ministerijos atstovė Mao Ning patvirtino, kad Wang Yi kvietimu įvyks oficialus S. Lavrovo vizitas.

Maskvai 2022 metų vasarį pradėjus didelio masto invaziją į Ukrainą, Rusijos ir Kinijos santykiai stiprėja.

Kinija save vaizduoja neutralia šio karo atžvilgiu ir ragina politiškai išspręsti konfliktą. Pekinas atsisako pasmerkti Maskvos invaziją ir per pastaruosius dvejus metus tapo pagrindiniu Rusijos prekybos partneriu.

Vakarų šalys nuolat ragina Kiniją pasinaudoti savo įtaka Kremliui ir vaidinti didesnį vaidmenį atkuriant taiką Ukrainoje.


Šiame straipsnyje: Sergejus LavrovasKinijaRusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

gaila kad turime idiota

gaila kad turime idiota portretas
jeigu lietuva butu turejusi toki uzsienio reikalu ministra tai mes nebutumem zinoje kas tokie yra nausedos simonyte lansbergiai ir kiti tautos nieksai

RICHARD

RICHARD portretas
juk jo tikra pavarde ,,karapetian???kodel jie slepiasi po slapyvardziais

Kodėl jūs tokie Debilai ? Kodėl ?

Kodėl jūs tokie Debilai ? Kodėl ?  portretas
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių