Rusijos gynybos ministerija „dėkoja“ Latvijai už viešųjų ryšių kampaniją

  • Teksto dydis:

Ironizuodama Rusijos gynybos ministerija savo socialinių tinklų „Facebook“ ir „Twitter“ oficialiose paskyrose padėkojo Latvijos kolegoms už tęsiamą aktyvią Rusijos karinio jūrų laivyno viešųjų ryšių kampaniją.

„Latvijos žiniasklaidos priemonės, perėmusios estafetę iš savo kolegų švedų sensacingai pasauliui pranešė apie Baltijos jūroje pasirodžiusį rusų povandeninį laivą. Dėkojame už tęsiamą aktyvią Rusijos karinio jūrų laivyno viešųjų ryšių kampaniją“, – sakoma pareiškime, kuris pirmadienį paskelbtas socialiniuose tinkluose.

Rusijos gynybos ministerija mano, kad „Latvijos karinės žinybos gelmėse užgimė kažkoks visiškai slaptas dokumentas, remiantis kuriuo, Baltijos jūra visiškai priklauso šiai valstybei, todėl Rusijos karinio jūrų laivyno kaip ir bet kurios kitos valstybės laivų pasirodymą Baltijos jūroje Latvijos karinė žinyba vertina kaip pavojų“, nurodoma pranešime.

„Nesunku nuspėti, kad ateityje Latvijos pyktį ir nerimą kels Kaliningrado karinio jūrų instituto kadetų lenktynės valtimis arba Baltijos flotilės laivo perkėlimas Baltijske, jo pagrindinėje bazėje, iš vienos švartavimo vietos į kitą. Taip pat neatmetama galimybė, kad Latvijos partnerių susirūpinimą greitai gali sukelti per daug ryškūs rusų švyturiai arba laivų signalų garsas per kasdieninę Šv.Andrejaus vėliavos iškėlimo ceremoniją Baltijos laivyno daliniuose“, – sakoma pareiškime.

Rusijos gynybos ministerija turbūt mano, kad „Latvijos kolegoms daug įdomiau pranešinėti apie kasdieninį Rusijos karinio jūrų laivyno veiklą, nei savo pasiekimus karinėje srityje“, – sakoma ministerijos pranešime.

Anksčiau Latvijos gynybos ministerija, „perėmusi estafetę iš savo Švedijos kolegų, pranešė, kad lapkričio 22 dieną už 27 jūrmylių nuo valstybės teritorinių vandenų Baltijos jūros akvatorijoje buvo pastebėtas Rusijos povandeninis laivas“. Pasak Latvijos kariškių, „pagal NATO klasifikaciją, tai buvo povandeninis laivas, priklausantis „Kilo“ klasei, kuriai priklauso Rusijos 636 ir 877 projektų („Varšavianka“ ir „Paltus“) povandeniniai lavai“. Vis tik Latvijos gynybos ministerija nurodė, kad paslaptingojo povandeninio laivo paieškų nebus, kadangi jis buvo pastebėtas už šalies teritorinių vandenų, rašoma pranešime.

Rusijos gynybos minsiterija taip pat priminė, kad „spalio 19 dieną kažką panašaus pranešė Švedijos karinis jūrų laivynas“. „Tada neva Stokholmo akvatorijoje buvo pastebėtas užsienio, kaip manoma, Rusijos povandeninis laivas. Švedijos žiniasklaida suskubo pranešti, kad paslaptingasis povandeninis laivas transliavo radijo dažniu, kurį paprastai naudoja Rusijos jūrininkai ekstremaliose situacijose. Galiausiai visa ši istorija baigėsi visišku švedų pusės sumišimu“, sakoma pareiškime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių