Rusijos atominis povandeninis laivas „Kniaz Vladimir“ perduotas kariniam laivynui

Rusijos naujasis strateginis atominio povandeninis laivas „Kniaz Vladimir“, apginkluotas tarpžemyninėmis balistinėmis raketomis, baigė bandymų programą ir buvo perduotas šalies karinėms jūrų pajėgoms, ketvirtadienį pranešė Jungtinė laivų statybos korporacija (OSK).

Korporacija nurodė, kad perdavimo dokumentų pasirašymo ceremonija įvyko jos įmonėje „Sevmaš“, pastačiusioje šį laivą, dalyvaujant karinio laivyno valstybinės laivų priėmimo komisijos pirmininkui Aleksejui Poteškinui, laivų statyklos direktoriui Michailui Budničenkai, konstruktorių biuro „Rubin“ vyriausiajam konstruktoriui Sergejui Suchanovui ir „Kniaz Vladimir“ vadui Vladislavui Družinui.

OSK pažymėjo, kad visi laivo jūriniai bandymai, įskaitant anksčiau šį mėnesį pradėtą povandeninių bandymų etapą, buvo sėkmingai baigti.

„Šis laivas – naujas žodis strateginių raketnešių rikiuotėje. „Kniaz Vladimir“ pasižymi tobulesniais parametrais. Priešakyje – Šv. Andriejaus vėliavos pakėlimo laive ir jo perdavimo į Karinių jūrų pajėgų sudėtį ceremonija“, – sakė M. Budničenka.

Pagrindiniai bandymai, įskaitant balistinės raketos „Bulava“ paleidimą iš Baltosios jūros ir torpedų paleidimus, jau buvo atlikti praeitų metų pabaigoje.

Pasak kariškių, nuo balandžio 12-osios buvo atliekami „Kniaz Vladimir“ antvandeniniai bandymai, siekiant patikrinti laivo gebėjimą manevruoti, o gegužės 16 buvo paskelbta apie povandeninių bandymų pradžią.

Kaip pranešama, nuo ankstesnių trijų „Borej“ klasės povandeninių laivų – „Jurij Dolgorukij“, „Aleksandr Nevskij“ ir „Vladimir Monomach“ – naujasis modernizuotas povandeninis kreiseris skirsis tylesne eiga, pagerintomis manevravimo ir ginkluotės valdymo sistemomis.

Vienas šaltinis anksčiau šį mėnesį sakė naujienų agentūrai „Interfax“, kad „Borej A“ klasės laivas kovinį budėjimą bus pasiruošęs pradėti birželį.

Kovo 3-ąją gynybos ministras Sergejus Šoigu sakė, kad Rusijos karinės jūrų pajėgos 2020 metais gaus keturis naujus atominius ir vieną dyzelinį-elektrinį povandeninį laivą, taip pat keturis laivus, apginkluotus sparnuotosiomis raketomis „Kalibr“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
O kada Rusija praneš apie skrydį į Mėnulį?.. :s

pavandeninkas

pavandeninkas portretas
Tai ,ne tas laivas .

Už taiką pasaulyje

Už taiką pasaulyje portretas
Gerai, koncervinės vatos jau į pampersus krauna....
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių