Rusijoje televizijos kanalas nubaustas dėl esą LGBTIQ vaizdo klipo

  • Teksto dydis:

Rusijos muzikiniam televizijos kanalui AIVA penktadienį buvo skirta pusės milijono rublių bauda už parodytą buvusio „Eurovizijos“ dalyvio Sergejaus Lazarevo klipą, kuriame esą matyti už rankų susikibusios tos pačios lyties asmenų poros.

Sankt Peterburgo teismas penktadienį nusprendė, kad AIVA parodytame viename klipe rankos atrodo priklausančios „dviem skirtingiems tos pačios lyties žmonėms“, todėl buvo pažeisti Rusijos įstatymai, kuriais draudžiama „gėjų propaganda“.

„Teismas skyrė 500 000 rublių baudą“, – sakoma nutartyje.

S. Lazarevas 2016 ir 2019 metais atstovavo Rusijai „Eurovizijoje“ ir abu kartus laimėjo trečią vietą. Pernai Maskvai dėl invazijos į Ukrainą buvo uždrausta dalyvauti šiame dainų konkurse.

Rusija jau ilgą laiką vykdo susidorojimą su žmonėmis ir organizacijomis, kurių pažiūros skiriasi nuo Kremliaus ir Ortodoksų Bažnyčios propaguojamų griežtų socialinių vertybių interpretacijų. Prieš dešimtmetį prasidėjęs susidorojimas lėtai, bet užtikrintai mažino LGBTIQ teises Rusijoje.

Ketvirtadienį Rusijos Aukščiausiasis Teismas uždraudė „tarptautinį LGBT judėjimą“, teigdamas, kad tai yra „ekstremistinė organizacija“, tačiau nenurodė, ar šis sprendimas turės įtakos konkretiems asmenims ar organizacijoms Rusijoje.

Rusijos saugumo pajėgos penktadienio vakarą Maskvoje surengė reidus gėjų klubuose ir baruose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Puikus įstatymas.

Jėzus Marksas

Jėzus Marksas portretas
Stokite į krikščionių socialistų partiją.

Matosi

Matosi  portretas
kad nieks niekur nekenčia pedeastų
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių