Rusija: vakcinos „Sputnik V“ efektyvumas – 92 proc.

Praėjus dviem dienoms po to, kai farmacijos įmonės „BioNTech“ ir „Pfizer“ paskelbė apie sėkmingai sukurtą vakciną nuo koronaviruso, Rusija pateikė duomenis apie savo vakciną „Sputnik V“, rašo agentūra „Reuters“.

Ji nuo Covid-19 apsaugo 92 proc., trečiadienį pareiškė Rusijos valstybinis fondas RDIF, remdamasis tarpiniais tyrimo rezultatais. „Mes turime labai veiksmingą vakciną“, - sakė fondo vadovas Kirilas Dmitrijevas.

Rusija jau rugpjūtį pirmoji pasaulyje registravo savo vakciną nuo koronaviruso „Sputnik V“ ir sulaukė ekspertų kritikos, nes ji su žmonėmis buvo bandoma mažiau nei du mėnesius.

„BioNTech“ ir „Pfizer“ pirmadienį paskelbė, kad jų vakcinos efektyvumas siekia daugiau kaip 90 proc. Ši žinia sukėlė euforiją pasaulyje.

Rusija dabar pristatė tarpinius rugsėjį pradėto didelio tyrimo rezultatus. Pasak RDIF, tyrimas remiasi 16 000 dalyvių, kuriems buvo suleista po dvi vakcinos dozes, duomenimis. Tarpinė analizė paskelbta, kai Covid-19 susirgo 20 dalyvių. Tai yra gerokai mažiau nei patvirtinti 94 ligos atvejai, kuriais paremti „BioNTech“ ir „Pfizer“ tarpiniai rezultatai. Kad vakcinos efektyvumas būtų patvirtintas, abiejų farmacijos įmonių tyrimas bus tęsiamas, kol bus nustatyti iš viso 164 Covid-19 atvejai tarp 44 000 dalyvių.

Rusiškos vakcinos, kurią sukūrė valstybinis Gamalėjos institutas Maskvoje, bandymuose dalyvauja 40 000 žmonių. Iki šiol, RDIF duomenimis, rimtų šalutinių reiškinių nenustatyta.

Dar prieš pradedant tyrimą Rusija „Sputnik V“ vakcina paskiepijo 10 000 didelės rizikos  žmonių. Prezidentas Vladimiras Putinas sakė manąs, kad iki metų pabaigos bus pradėtas masinis gyventojų skiepijimas.

Trečiadienį Rusija pranešė apie dar 432 viruso aukas. Tai didžiausias paros mirčių skaičius nuo pandemijos pradžios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jooo

jooo portretas
aurosajuzaas ,,skris,, i kosmosa neturedamas ko susileisti...

Gagarinas

Gagarinas portretas
Susileidi ir iskrendo i kosmosa.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių