Rusija sako pasirengusi nuo birželio pradėti vakcinos nuo koronaviruso bandymus

Vieno iš stambiausių Rusijos tyrimų centro vadovas antradienį pareiškė, kad jo laboratorija yra pasirengusi nuo birželio pradėti eksperimentinės vakcinos nuo koronaviruso bandymus su žmonėmis.

Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui valstybinio virusologijos ir biotechnologijų centro „Vektor“ vadovas Rinatas Maksiutovas pranešė, kad jo įstaiga nuo birželio 29-osios planuoja pradėti trijų vakcinų pirmosios fazės klinikinius tyrimus, kuriuose dalyvaus 180 savanorių.

R. Maksiutovas vaizdo ryšiu kalbėjo su prezidentu ir kitų stambių Rusijos tyrimų centrų direktoriais.

„Savanorių grupės jau suformuotos“, – sakė „Vektor“ vadovas ir pridūrė, kad klinikiniuose bandmuose norėjo dalyvauti daug žmonių.

„Jau gavome daugiau kaip 300 paraiškų“, – teigė R. Maksiutovas.

Jo teigimu, mokslininkai iš itin slapto laboratorijų komplekso Kolcove šalia Novosibirsko miesto Sibire, sukūrė kelias prototipines vakcinas.

Pasak R. Maksiutovo, šiuo metu vyksta jų bandymai su pelėmis, triušiais ir kitais gyvūnais, o iki balandžio pabaigos tikimasi išrinkti daugiausiai žadančius variantus.

„Vektor“ planuoja iki birželio 22-osios užbaigti ikiklinikinius tyrimus, o tada pradėti bandymus su žmonėmis, pridūrė R. Maksiutovas.

Tačiau gavus Sveikatos apsaugos ministerijos leidimą pirmieji tyrimai galėtų prasidėti jau kitą mėnesį, sakė jis.

R. Maksiutovas pridūrė, kad „Vektor“ vakcinų platformos technologijos, kurios jau buvo išbandytos su žmonėmis dėl kitų infekcijų, galėtų būti naudojamos koronavirusui.

„Vektor“ laboratorijų kompleksas sovietmečiu vykdė slaptų biologinių ginklų tyrimus ir kaupė virusus, pradedant nuo Ebolos ir baigiant raupais.

Rusija antradienį pranešė apie 7 497 užsikrėtimo koronavirusine infekcija COVID-19 atvejus ir 58 mirtis, bet manoma, kad tikrasis užsikrėtusiųjų skaičius yra daug didesnis.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

feja

feja portretas
lietuvoj 3 mln.,o rusijoj 120 mln. ha ha ha lt realiai gal 1,5 milijono, o rusijoj gal 70 mln. politikai gali skleist tik mela ir pazadus

Virusiukas

Virusiukas portretas
Tai gal čia ir yra Rusijos ir Kinijos suokalbis: vieni sukurtą virusiuką iš kabiratorijos paleido, o kiti jau sukūrė jam vakciną! Akivaizdu!

Baba

Baba portretas
Jis.tiek.prisimelaves....prisivoges....bjauru.i.ji.ziuret
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių