Rusija reikalauja paleisti JT darbuotoją Kosove

  • Teksto dydis:

Rusija reikalauja Kosovo pareigūnų nedelsiant paleisti Jungtinių Tautų darbuotoją, rusą Michailą Krasnoščiokovą, sulaikytą ir sužeistą per policijos operaciją Kosovo šiaurėje, smarkiai padidinusią įtampą tarp Prištinos ir Belgrado.

Rusijos ambasadorius Belgrade Aleksandras Čepurinas antradienį socialiniame tinkle „Twitter“ parašė: „Mes pasipiktinę šia provokacija.“

Pasak A. Čepurino, sulaikytas Rusijos pilietis yra JT misijos Kosove UNMIK bendradarbis.

Ambasadorius pridūrė: „Mes reikalaujame tuojau pat paleisti Rusijos (pilietį) ir patraukti atsakomybėn visus, kas atsakingi už šį skandalingą incidentą.“

JT misija Kosove antradienį taip pat pareikalavo tuojau pat paleisti du darbuotojus, kurie buvo sužeisti ir sulaikyti per policijos reidus Kosovo šiaurėje, ir išreiškė „didelį susirūpinimą“ susidariusia padėtimi.

Kiek vėliau misijos atstovė Sanam Dolatshahi (Sanam Dolatšahi) pranešė, kad antradienį ryte Kosove areštuotas misijos pareigūnas, Rusijos pilietis, išėjo į laisvę.

„Vienas UNMIK pareigūnas, Rusijos pilietis, paleistas į laisvę“, – Rusijos naujienų agentūrai „Interfax“ sakė atstovė.

Kosovas nurodė, kad antradienio reidas serbų dominuojamame šiauriniame regione buvo operacija prieš korupciją ir nusikalstamumą. Serbija perspėjo, kad tai kelia grėsmę taikai, ir sakė paskelbusi visišką savo ginkluotųjų pajėgų parengtį.

Kosovo prezidentas Hashimas Thaci (Hašimas Tačis) sakė, kad minimas Rusijos pilietis „prisidengęs diplomato skraiste mėgino trukdyti policijos operacijai“.

Serbijos sąjungininkė Rusija nepripažįsta Kosovo 2008 metų nepriklausomybės nuo Serbijos deklaracijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Iš karto po Gvantanamo kalinių paleidimo. Sekančią dieną...

tegul

tegul portretas
pirmiausia paleidzia ukrainiecius....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių