Rusija nuo penktadienio stabdo visus tarptautinius skrydžius

Rusija nuo penktadienio vidurnakčio stabdo visus tarptautinius skrydžius, sakoma vyriausybės įsake, išdėstančiame naujas priemones kovai su koronaviruso epidemijos plitimu.

Ketvirtadienį paskelbtame įsake civilinės aviacijos tarnyboms nurodoma sustabdyti visus reguliarius ir užsakomuosius reisus, išskyrus specialiuosius skrydžius, kuriais evakuojami užsienyje esantys Rusijos piliečiai.

Rusijos civilinės aviacijos agentūra „Rosaviacija“ sustabdys „regularius ir užsakomuosius skrydžius iš Rusijos oro uostų į oro uostus užsienio šalyse ir atgal“, sakoma vyriausybės tinklalapyje paskelbtame įsake. Draudimas įsigalioja penktadienio vidurnaktį Maskvos (ketvirtadienį 23 val. Lietuvos) laiku.

Dokumente sakoma, kad bus daroma išimtis skrydžiams, organizuojamiems su Rusijos vyriausybės leidimu. Naujoji tvarka netaikoma Rusijos vidaus skrydžiams.

Vyriausybė nurodė, kad užsienyje įstrigę Rusijos piliečiai, negalintys grįžti dėl šalių įvestų transporto suvaržymų, turėtų imtis priemonių saugiai išlaukti, kol draudimai bus atšaukti.

Dekrete Finansų ministerija taip pat raginama skirti lėšų užsienyje esantiems Rusijos piliečiams repatrijuoti. Pažymima, kad sugrįžusiųjų sveikata turės būti patikrinta ir kad jiems bus taikomas dviejų savaičių karantinas.

Rusija, kurioje iki šiol nustatyti 658 koronaviruso infekcijos COVID-19 atvejai ir užfiksuotos dvi su šiuo susirgimu susijusios mirtys, savo sienas užsieniečiams uždarė jau praeitą savaitę.

Anksčiau kovą Rusija apribojo skrydžius į Europos Sąjungą ir iš jos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cia genai savo daro per amziu

cia genai savo daro per amziu portretas
jog sake rusai kad ten niekas neserga,kaip visada troliai dirba toliau,

Lietuvis

Lietuvis portretas
Rusijoje viruso Nėra!!! Bobule rėkė. Kaip čia dabar, skrydžius stabdo?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių