Rusija Kryme pradėjo oro gynybos pratybas

Reaguodama į Ukrainos ir NATO šalių manevrus Juodojoje jūroje, Rusija aneksuotame Krymo pusiasalyje pradėjo savo oro gynybos pratybas. Dėl to čia permesta 20 naikintuvų ir sraigtasparnių, taip pat raketų sistemų, antradienį pranešė naujienų agentūra „Interfax“, remdamasi Rusijos Juodosios jūros flotile. NATO ir kitų šalių karo laivų judėjimas įdėmiai stebimas, teigiama toliau pranešime.

Įtampa tarp Rusijos ir NATO Ukrainos konflikte pastaruoju metu išaugo. Ją neseniai dar labiau pakurstė incidentas su britų karo laivu ir Rusijos ginkluotosiomis pajėgomis Juodojoje jūroje.

Maskvos duomenimis, britų karo laivas „HMS Defender“ praėjusią savaitę įplaukė 3 km į Rusijos vandenis ir apsisuko tik po įspėjamųjų šūvių ir numestų bombų. Didžioji Britanija teigia, kad eskadrinis minininkas teisėtai judėjo tarptautiniuose vandenyse.

Rusija 2014 metais aneksavo Ukrainos Krymo pusiasalį ir teritoriją aplink jį laiko savo vandenimis. Vakarų šalys tuo tarpu toliau traktuoja Krymą kaip Ukrainos dalį ir prieštarauja Rusijos pretenzijoms į šią jūrinę teritoriją.

Kasmetinės Ukrainos ir NATO šalių bei kitų sąjungininkių pratybos „Jūros brizas“ pirmadienį prasidėjo nepaisant griežtų Rusijos protestų. Dviejų savaičių manevruose dalyvauja 5 000 karių, apie 30 karo laivų ir 40 lėktuvų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Purmaliai

Purmaliai portretas
Idomu kuris cia agresorius !

BBS

BBS portretas
Pratybos ir pratybos,nes visi anot Putlerio pasiruose juos pulti.Greit visi rusai miegos po pagalve pasikise kalasnikovus su sukiu,Bukit pasiruose,visada pasiruose.

Puiku, pagaliau

Puiku, pagaliau portretas
Labai gerai. Išsigando nato agresoriai, nes sienos pažeidimas gali brangiai kainuoti - žuvų maitinimu.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių