Rusija įtūžo dėl JAV generolo pasisakymo apie Kaliningrado srities oro gynybą

Maskva laiko grasinimu JAV oro pajėgų Europoje vado generolo Jeffrey Harrigano (Džefrio Harigano) pasisakymą apie galimybes pralaužti Kaliningrado srities oro erdvės gynybą, penktadienį pareiškė Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova.

Leidinys „Breaking Defense“ anksčiau šią savaitę citavo J. Harrigano žodžius, kad Karaliaučiaus krašte dislokuojamos Rusijos raketos gali kelti pavojų didžiajai daliai NATO, todėl JAV karinės oro pajėgos parengė planą, numatantį, kaip būtų galima pralaužti ten sukurtą oro erdvės gynybos tinklą.

„Kvalifikuojame tai kaip grasinimą. Antra, panašius pareiškimus kvalifikuojama kaip absoliučiai neatsakingus“, – per spaudos konferenciją sakė M. Zacharova.

Anot jos, tokie pareiškimai skelbiami dėl politinių, konjunktūros ir galbūt rinkiminių motyvų.

Kaip nurodoma antradienį „Breaking Defence“ paskelbtame straipsnyje, JAV kariuomenė nerimauja dėl Kaliningrado srityje dislokuotų didelio nuotolio raketų leidimo įrenginių keliamos grėsmės, todėl amerikiečių karinės oro pajėgos naują daugiasričio puolimo (multi-domain attack) ir išsklaidytos gynybos (dispersed defense) taktiką.

„Jeigu mums tektų ten likviduoti, pavyzdžiui, Kaliningrado IADS (integruotą oro erdvės gynybos sistemą), neturėtų būti jokių abejonių, kad esame parengę tam planą, – leidinys citavo J. Harriganą. – Treniruojamės tai padaryti. Nuolat persvarstome šiuos planus ir... jeigu toks reikalas kada nors pribręstų, būtume pasiruošę (juos) įvykdyti.“

Komentuodamas JAV generolo pasisakymą Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas penktadienį pareiškė, kad visų Rusijos regionų gynyba tinkamai užtikrinama įvairiais aspektais.

„Ne mano reikalas komentuoti kariškių pareiškimus, bet žinau, kad galima pasakyti, jog, be abejo, visų Rusijos Federacijos regionų, įskaitant Kaliningradą, saugumas reikiamu lygiu užtikrinamas įvairiais aspektais.“

Kaip praneša Rusijos žiniasklaida, pastaraisiais metais Rusija smarkiai sustiprino karinę infrastruktūrą Kaliningrado srityje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

poliak s wilno

poliak s wilno portretas
a wilno to nase...

Joo

Joo portretas
Taikos balandziai su ilgo nuotolio raketomis

si

si portretas
zeme ne rusu o musu Karaliaucius ir K.Donelaitis musu istorija po prusu asimiliacijos su vokieciais ir cia pabaltijo zemes o ne rusu ar zydu taip kad laikas ramiai palikti sia teritorija su visais ginklais o i sia zeme susigrazinti emigrantus ......
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių