Rusija atnaujino naftos tiekimą Baltarusijai vamzdynais

Rusija atnaujino naftos tiekimą Baltarusijos gamykloms vamzdynais, prireikus daugiau nei trijų mėnesių nesutarimams dėl to išspręsti.

„Tiekimas į Baltarusijos naftos perdirbimo gamyklas vyksta pagal suderintas maršrutines paraiškas“, – žurnalistams pirmadienį sakė Rusijos valstybinės magistralinių naftotiekių operatorės „Transneft“ atstovas spaudai Igoris Deminas.

Tiekimo apimčių jis nenurodė.

Baltarusijos naftos pramonės veiklą koordinuojantis „Belneftechim“ praėjusią savaitę skelbė su pagrindiniais Rusijos naftos tiekėjais pasirašinėjantis sutartis dėl tiekimo vamzdynais balandį – 2 mln. tonų, tai yra bemaž įprastinėmis mėnesio apimtimis.

Savaitės pabaigoje „Transneft“ pranešė, kad keturios Rusijos kompanijos pateikė paraiškas naftos tiekimui į Baltarusiją, o prieš tai didžiausias Rusijos naftos koncernas „Rosneft“ patvirtino su Baltarusijos naftos perdirbimo gamyklomis pasirašęs žaliavos tiekimo sutartis.

Rusijai nuo šių metų smarkiai sumažinus žaliavos tiekimą vamzdynais į Baltarusiją, Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka nurodė jos ieškoti kitur.

Pirmąjį šių metų ketvirtį Baltarusija po kelis naftos krovinius importavo per Klaipėdos ir Odesos uostus, nedideliais kiekiais jos gavo vamzdynais iš Rusijos, o jos perdirbimo gamyklos dirbo smarkiai sumažintais pajėgumais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O kur jie dės

O kur jie dės  portretas
Putleris šiknon susipils? :))
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių