„Reporteriai be sienų“ atkreipė dėmesį į „15min“ redakcijos pokyčius

  • Teksto dydis:

Žiniasklaidos laisve besirūpinanti nevyriausybinė organizacija „Reporteriai be sienų“ (RSF) atkreipė dėmesį į Lietuvoje veikiančio naujienų portalo „15min“ redakcijos pokyčius. Šią savaitę du tyrimų skyriaus žurnalistai Birutė Davidonytė ir Dovydas Pancerovas viešai paskelbė, kad palieka redakciją, nes yra nepatenkinti įmonės direktoriaus daromais sprendimais. Taip pat portalo direktoriaus sprendimais nepatenkinti žurnalistai susibūrė į profesinę sąjungą.

„Reporterių be sienų“ socialinio tinklo „Twitter“ paskyroje „15min“ vadovybė raginama užtikrinti žiniasklaidos laisvės garantijas.

„Derybose su likusiais portalo darbuotojais vadovybė turėtų suteikti žiniasklaidos laisvės garantijas“, – rašoma socialiniame tinkle.

Pasak šios nevyriausybinės organizacijos, „15min“ situacija primena spaudimą, darytą Estijos dienraštyje „Postimees“, kurį 2019-2020 metais taip pat paliko keli žurnalistai.

„Tai nepriimtina valstybėse, kurios „Reporteriai be sienų“ (RSF) sudaromame pasauliniame spaudos laisvės indekse užima 28 ir 14 vietas!“ – pažymi „Reporteriai be sienų“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tam žurnaliugui

Tam žurnaliugui portretas
Pasiilgai sovietmečio, komunizmo rytojaus? Kokie bebūtų nekenčiami tie vadinami žurnaliūgai, jei ne jie, sėdėtum balanos gadynėje ir nieko nežinotum. Gėda net skaityti tokius įžeidinėjimus XXI amžiuje, kai žodžio laisvė turėtų būti savaime suprantamas dalykas. Ir niekas - nei valdžia, nei tokie piliečiai, įstrigę sovietmety, nenulemtų žurnalistų darbo.

Žurnaliugas

Žurnaliugas  portretas
seniai laikas statyt į vietą. Ne tik perkami bet ir šantažistai. Tegul sėda savaitei Lietuvos Konstitucijos ir Spaudos informacijos įstatymo skaityt. Ir pagaliau nusiramina nešokinnėje. Išnaglėjo visiškai.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių