Rekordinis Japonijos gyventojų skaičius nepritaria vyriausybės veiksmams kovoje su koronavirusu

Dauguma Japonijos gyventojų nepatenkinti ministro pirmininko Yoshihidės Sugos vadovaujamos Vyriausybės veiksmais, kuriais siekiama kovoti su koronavirusu. Tai rodo pirmadienį paskelbti verslo laikraščio „Nikkei“ surengtos apklausos rezultatai.

Tyrimo duomenimis, mažiausiai 65 proc. apklaustųjų neigiamai vertina valdžios veiksmus kovoje su infekcijos plitimu. Tai rekordinis rodiklis nuo pandemijos pradžios, pastarąjį mėnesį jis išaugo iškart 10 procentinių punktų. Apie Vyriausybės veiksmus šioje srityje teigiamai atsiliepė 30 proc. japonų. Tai savo ruožtu žemiausias rodiklis, jis per mėnesį smuktelėjo 8 procentiniais punktais. O paramos Y. Sugos ministrų kabinetui reitingas per pastarąjį mėnesį sumažėjo tik 2 procentiniais punktais, iki 47 proc.

Vyriausybės pastangas kovoti su koronavirusu prasčiausiai vertina Japonijos sostinės gyventojai – joms pritaria tik 25 proc. tokijiečių. Bet nepaprastosios padėties atnaujinimą Tokijuje ir dar trijose šalies prefektūrose pateisinamu laiko 68 proc. respondentų.

Apklausoje dalyvavo 1 026 žmonės, vyresni kaip 18 metų amžiaus.

Balandžio 25 d. Tokijuje, taip pat Osakos, Kioto ir Hiogo prefektūrose vėl įvesta nepaprastoji padėtis. Manoma, kad ji galios bent jau iki gegužės 11 d. Šiose teritorijose iš viso gyvena daugiau kaip 30 mln. žmonių.

Naujausiais duomenimis, nuo pandemijos pradžios Japonijoje nustatytų užsikrėtimo koronavirusu atvejų skaičius viršijo 569 tūkst., mirė daugiau kaip 9,9 tūkst. infekuotųjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių