Reikalauja, kad „Facebook“ ir „Twitter“ griežčiau kontroliuotų turinį apie vakcinas nuo COVID-19

Dvylikos JAV valstijų generaliniai prokurorai trečiadienį pareikalavo „Facebook“ ir „Twitter“ imtis griežtesnių veiksmų užkirsti kelią melagingos informacijos apie vakcinas nuo COVID-19 plitimui socialiniuose tinkluose.

Laiške, nusiųstame „Facebook“ vadovui Markui Zuckerbergui ir „Twitter“ generaliniam direktoriui Jackui Dorsey'iui, prokurorai pareikalavo platformų pašalinti paskyras, priklausančias žinomiems „antivakseriams“.

„Žmonės ir grupės, skleidžiančios melagingą informaciją ir klaidinančios amerikiečius dėl vakcinų nuo koronaviruso saugumo, kelia grėsmę mūsų bendruomenių sveikatai, sulėtina pažangą siekiant apsaugoti mūsų gyventojus nuo viruso ir pakenkia mūsų valstijų ekonomikų atsigavimui“, – rašė prokurorai.

Laiške, kurį pasirašė Niujorko generalinė prokurorė Letitia James, cituojami Kovos su skaitmenine neapykantos kalba centro duomenys, rodantys, kad platformose „Facebook“, „Instagram“, „Twitter“ ir „YouTube“ sukurtas prieš vakcinas pasisakančias paskyras seka 59 mln. žmonių.

Laiške priduriama, kad skaitmeninių mokslinių tyrimų grupės skaičiuoja, jog 12 paskyrų yra atsakingos už 65 proc. prieš vakcinas nukreipto turinio, skelbiamo platformose „Facebook“, „Instagram“, „Twitter“.

„Antivakseriai“ socialiniuose tinkluose taikosi į juodaodžių žmonių bendruomenes, kurios dėl istorinių priežasčių jau yra skeptiškos vakcinų atžvilgiu.

Prokurorai taip pat kritikavo „Facebook“ už negebėjimą pažymėti prieš vakcinas nusiteikusių aktyvistų sukurtų puslapių ir grupių.

Prokurorai savo kreipimąsi pateikė likus dienai iki Kongrese įvyksiančio posėdžio, per kurį M. Zuckerbergas, J. Dorsey'is ir „Google“ vadovas Sundaras Pichai atsakinės į klausimus apie dezinformaciją.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

ŠAUKŠTAI PO PIETŲ !

ŠAUKŠTAI PO PIETŲ ! portretas
Drausti ir bausti reikėjo jau prieś metus ar bent priešpusę. Kol nebuvo užhipnotizuoti silpnučiai lengvatykiai ...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių