PSO: Izraelis didina kliūtis palestiniečių sveikatos priežiūrai

  • Teksto dydis:

Izraelis sudaro vis daugiau kliūčių palestiniečiams okupuotame Vakarų Krante ir blokadą patiriančiame Gazos Ruože gauti medicininę pagalbą, teigiama antradienį paskelbtoje Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) ataskaitoje.

Ataskaitoje, pavadintoje „Teisė į sveikatą“, nustatyta daugybė atvejų 2019–2021 metais, kai dėl saugumo apribojimų dviejose atskirose teritorijose gyvenantys palestiniečiai vėlavo arba apskritai negalėjo gauti medicininės pagalbos.

PSO paragino Izraelį „nutraukti savavališką delsimą ir atsisakymą išduoti leidimus palestiniečių pacientams“ visame okupuotame Vakarų Krante ir Gazos Ruože.

PSO teigė, kad Izraelis patenkina tik 65 proc. Gazos Ruožo pacientų prašymų išvykti iš pakrantės anklavo, o greitosios pagalbos automobiliai Erezo sienos perėjimo punkte, kuris jungia Gazos Ruožą su Izraeliu, laukia vidutiniškai 68 minutes.

Izraelio gynybos ministerijos padalinys COGAT, atsakingas už civilinius reikalus okupuotose teritorijose, iš karto neatsakė į prašymą pakomentuoti ataskaitą.

Izraelis okupavęs Vakarų Krantą nuo 1967 metų Šešių dienų karo. Gazos Ruožui Izraelis taiko blokadą, griežtai kontroliuodamas žmonių ir prekių judėjimą.

Izraelis taiko griežtą leidimų išdavimo tvarką palestiniečiams, norintiems išvykti iš teritorijų sveikatos priežiūros tikslais.

PSO išreiškė susirūpinimą po to, kai aptariamu laikotarpiu Izraelio saugumo pajėgos apklausė 385 iš Gazos Ruožo išvykstančius pacientus ir jų palydovus.

Ataskaitoje teigiama, kad greitosios pagalbos automobiliai dažnai negali kirsti patikros punktų, todėl pacientų perkėlimas iš palestiniečių greitosios pagalbos automobilių į Izraelio greitosios pagalbos automobilius gali užtrukti.

Ataskaitoje Izraelis taip pat raginamas „sudaryti palankesnes sąlygas visiems būtiniausiems vaistams ir medicinos reikmenims“ patekti į skurdų Gazos Ruožą.

Izraelis draudžia į Gazos Ruožą gabenti prekes, kurios, jo manymu, gali būti naudojamos kariniais tikslais.

Nemažai medicinos reikmenų, pavyzdžiui, rentgeno aparatų ir kompiuterinių tomografų atsarginės dalys, patenka į šią dvejopos paskirties kategoriją, todėl jų trūksta Gazos ligoninėse.

Vakarų Krante gyvena apie 2,9 mln. palestiniečių, o Gazoje – apie 2,3 mln.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Nieko dievas mato kas cia karaliais statosi,zydai save laiko dievais,dievui irgi kantrybe truks,,,,,aukstieji bus pazeminti,zemieji paaukstinti,,,,,,cia is biblijos,,,,,jeigu simasius leido zydams isardyti vilniaus mokyklos kiema ,ieskojo pamatu zydu,isverte visa mokyklos kiema iki pat mokyklos sienos,kai zydai prase britanijos laukos ardyti del pamatu tai britu valdzia uzgraude,o musu parsidaveliai simasius leido visa vilniu kasineti,musu valdzia nera lietuvos myletojai,jie tik laizo visiems padus,jeigu taip tai kodel mes neardom ,neieskom LDK pamatu ,mat zydai gali viska draskyti,o kitiems neleistina,jeigu jau valdzia nesaugo savo valstybes ka cia ir bepridursi,viskas ir taip aisku,kodel lietuvis yra parsidavelis ypac prie valdzios,anksciau lietuviai buvo tikri vyrai ,o dabar kur pinigai ten ir galios,kodel savyvaldyboje taip vagiami pinigai atvirai per menesi 1000 eu,vien uz pravaziavima kura,kodel niekas netikrina ,kodel tos komitetai sedi kava gera ir visiems dzin,kur mes eina

O kur

O kur  portretas
dingo? nepavarkite buti Palestina ,mes su Palestina .... Ar lenzberginis choras gieda ka uz Atlanto uzsako?

Vaje

Vaje portretas
Negalima blogai rašyti, tuoj bylą iškels. Jie žudo palestiniečius nuo 1948 metų tik demokratiškai.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių