PSO: dar „per anksti“ skelbti pergalę prieš COVID-19

Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) vadovas antradienį įspėjo, kad šalims dar per anksti skelbti pergalę prieš COVID-19 ar liautis stabdžius viruso plitimą.

„Dar per anksti bet kokiai šaliai pasiduoti ar skelbti pergalę“, – žurnalistams sakė Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas (Tedrosas Adhanomas Gebrejesusas).

„Šis virusas pavojingas ir toliau tiesiog akyse evoliucionuoja“, – pabrėžė jis.

PSO vadovo komentaras pasirodė Danijai antradienį tapus pirmąja Europos Sąjungos šalimi, panaikinusia visus vidaus suvaržymus dėl COVID-19, nors joje registruojama rekordiškai daug užsikrėtimo lengvesnius simptomus sukeliančia omikron atmaina atvejų. Panašiai elgtis planuoja ir virtinė kitų šalių.

„Esame susirūpinę, jog kai kuriose šalyse įsitvirtino nuomonė, kad dėl vakcinų, dėl omikron didelio užkrečiamumo bei lengvesnių simptomų nebeįmanoma užkirsti kelio [viruso] plitimui ir nebereikia to daryti“, – sakė Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas.

Jis pabrėžė, kad tokia nuomonė visiškai neteisinga ir kad „didesnis COVID-19 plitimas reiškia daugiau mirčių“.

PSO vadovas atkreipė dėmesį, kad nuo to laiko, kai prieš 10 savaičių Pietų Afrikos Respublikoje buvo pirmą kartą išaiškinta omikron atmaina, šiai Jungtinių Tautų agentūrai buvo pranešta apie beveik 90 mln. užsikrėtimo atvejų – daugiau nei per visus 2020 metus.

Ir nors naujasis koronaviruso variantas sukelia ne tokią sunkią ligą, Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas pabrėžė, kad „dabar pradedame matyti labai didelį nerimą keliantį mirties atvejų daugėjimą daugumoje pasaulio regionų“.

Pasak jo, gyvybiškai svarbu toliau stengtis stabdyti viruso plitimą.

„Neraginame jokios šalies sugrąžinti griežtą karantiną“, – sakė Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas, bet pridūrė: „Raginame visas šalis saugoti savo žmones naudojantis visais turimais įrankiais, ne vien vakcinomis.“

Anot PSO vadovo, būtinai reikia toliau stebėti atsirandančius viruso variantus, įskaitant omikron subvariantą BA.2.

„Virusas toliau evoliucionuos, štai kodėl raginame šalis toliau testuoti, stebėti ir vykdyti sekoskaitą, – sakė jis. – Negalime kovoti su šiuo virusu nežinodami, ką jis daro.“

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai

Tai portretas
Pso susikompromitavusi organizacija velnio irdtva

Melagienos

Melagienos portretas
Geriau anksčiau negu vėliau arba niekad! Reikia stabdyti viruso plitimą per "skiepus"

Kaip

Kaip  portretas
Galima baikti tai karas ir tylus ir nematomas ,o jo baigtis bus tada: kai pasaulio liurbiai pareikalaus Atsakomybes kinijos kuri ji ir pradejo ,patobulinus uhanio labaratorijoje iterpus desimt nauju genetiniu pakeitimu ir visa kalte nurase kokiam tai nekaltam gyvuneliui padedant PSO liurbiu..... .
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių