Princas Williamas pradeda vizitą Izraelyje

Didžiosios Britanijos princas Williamas pirmadienį turi atskristi į Izraelį ir pradėti pirmąjį oficialų Didžiosios Britanijos karališkosios šeimos nario vizitą Izraelyje ir Palestinos teritorijose. Nė vienas Didžiosios Britanijos karališkosios šeimos narys nėra surengęs oficialaus vizito į Izraelį.

Kai pranešama, princas Williamas Tel Avivo Ben Guriono oro uoste nusileis pirmadienį vakare. Antradienį princas ketina apsilankyti Jad Vašeme – oficialiame Izraelio memoriale holokausto aukoms atminti ir surengti atskirus susitikimus su Izraelio ministru pirmininku Benjaminu Netanyahu ir prezidentu Reuvenu Rivlinu.

Trečiadienį princas Williamas keliaus į Ramalą – Palestinos autonomijos de facto sostinę Vakarų krante, kur susitiks su palestiniečių prezidentu Mahmoudu Abbasu.

Princo Williamo kelionės plane Rytų Jeruzalė ir Vakarų krantas apibūdinti kaip „okupuotos Palestinos teritorijos“, ir tai sukėlė pasipiktinimą Izraelio politikams. Didžioji Britanija mano, kad Izraelio vykdoma Palestinos teritorijų okupacija yra neteisėta.

Izraelis rytinę Jeruzalės dalį užgrobė 1967 metais vykusio Šešių dienų karo metu ir vėliau aneksavo teritoriją. Šis žingsnis niekada nebuvo pripažintas tarptautiniu mastu. Palestiniečiai nori, kad Rytų Jeruzalė taptų būsimos jų valstybės sostine. Tuo tarpu Izraelis teigia, kad Jeruzalė yra nedaloma žydų valstybės sostinė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Panašiai prieš WW2 buvo Vokietijai lankstomasi...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių