Prancūzijos „geltonųjų liemenių“ protestai švenčia pirmąsias metines

  • Teksto dydis:

Prancūzų „geltonųjų liemenių“ protestuotojai šeštadienį visoje šalyje pradėjo demonstracijų seriją, taip norėdami šalies vyriausybei parodyti, kad jie vis dar turi daug paramos, net ir praėjus metams nuo judėjimo pradžios.

Pastaraisiais mėnesiais protestuose dalyvaujančių žmonių skaičius ir smurto lygiai yra smarkiai sumažėję. Šie protestai prasidėjo praėjusių metų lapkričio 17 dieną – pirmasis protestas buvo surengtas Paryžiuje, jame dalyvavo beveik 300 tūkst. žmonių.

„Geltonųjų liemenių“ protestuotojai šeštadienį ir sekmadienį vykstančiais protestais nori prezidentui Emmanueliui Macronui parodyti, kad jie yra jėga, su kuria būtina skaitytis.

„Mes būsime čia, net jei Macronui tai nepatinka“, – šeštadienį skandavo protestuotojai, o kiti dainavo dainą „Happy Birthday“ (liet. su gimtadieniu).

Paryžiaus policija 10 val. 50 min. vietos laiku (11 val. 50 min. Lietuvos laiku) jau buvo pranešusi apie 24 suimtus žmones po incidentų, kuriuose protestuotojai kėlė gaisrus, o policija naudojo ašarines dujas.

Šeštadienį ir sekmadienį yra suplanuota apie 200 demonstracijų – pareigūnai mano, kad į gatves išeis keletas tūkstančių žmonių.

Pareigūnai sakė, kad dar nėra žinoma, kokio masto protestų bus sulaukta savaitgalį, tačiau vidaus reikalų ministro pavaduotojas Laurentas Nunezas sakė, kad susidomėjimas šiais protestais yra „aktyvesnis“ nei praėjusiomis savaitėmis, tad policija savo veiksmus planuos atitinkamai.

„Tikimės sunkaus šeštadienio“, – sakė Prancūzijos saugumo šaltinis, pridurdamas, kad protestuotojai „susitelkia paskutinėmis minutėmis, kad mus užkluptų nepasiruošusius“.

„Geltonųjų liemenių“ protestai prezidentui E. Macronui kelia didžiausius iššūkius nuo tada, kai jis 2017-aisiais, žadėdamas didelius pokyčius, atėjo į valdžią.Protestuotojai kaltina E. Macroną, kad jam nerūpi paprastų prancūzų problemos, o imasi programos, kuria siekia modernizuoti šalį.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Su jais reikia kaip su ISIS.

ane?

ane? portretas
Metai laiko kai tos "liemenės" bombina ir Paryžių ir visą Prancūzija, juos ir muša, ir guminėmis kulkomis šaudo, vandensvydžiais "gaivina" ir velnias jų neima. Pasaulinei melasklaidai tai kaip nuo žąsies vanduo. Rusijoje tik kas nors pirstelės ne vietoje , -vaje koks skandalas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių