Prancūzija kviečia turkų ambasadorių pasiaiškinti dėl R. T. Erdogano „įžeidimų“

Prancūzijos vyriausybė iškvies Turkijos ambasadorių Paryžiuje pasiaiškinti po, anot jos, Turkijos prezidento Recepo Tayyipo Erdogano (Redžepo Tajipo Erdohano) „įžeidimo“ pareiškus, kad Prancūzijos vadovą Emmanuelį Macroną (Emanuelį Makroną) ištiko „smegenų mirtis“, penktadienį pranešė prezidentūra.

R. T. Erdoganas pakartojo paties E. Macrono žodžius apie NATO, norėdamas atsakyti į jo kritiką NATO narei Turkijai dėl jos karinių veiksmų prieš kurdų pajėgas Sirijoje.

„Tai nėra pareiškimas, tai yra įžeidimas, – sakė vienas Eliziejaus rūmų pareigūnas. – Ambasadorius bus iškviestas į ministeriją pasiaiškinti dėl tų dalykų“.

Pareigūnas pridūrė, kad  Prancūzija „nekomentuos šių įžeidimų“.

E. Macronas yra vienas aršiausių kritikų Ankaros pajėgų operacijos prieš kurdų kovotus, drauge su JAV vadovaujama tarptautine koalicija kovojusių su džihadistų grupuote „Islamo valstybė“ (IS) Sirijoje.

Ketvirtadienį vykusioje spaudos konferencijoje Paryžiuje, kur dalyvavo ir NATO vadovas Jensas Stoltenbergas, E. Macronas pareiškė, kad Ankara padovanojo savo sąjungininkėms NATO "fait accompli" (įvykusį faktą), surengusi karinę operaciją, „sukėlusią pavojų kovos su IS koalicijai“.

E. Macrono komentarai sulaukė atsakomojo R. T. Erdogano kirčio penktadienį.

„Kreipiuosi į Prancūzijos prezidentą Emmanuelį Macroną, taip pat pasakysiu tai NATO: visų pirma pasitikrinkite, ar jūsų pačių neištiko smegenų mirtis. Šie teiginiai tinka tik tokiems žmonėms kaip jūs, kurių smegenys yra mirties būsenos“, – pareiškė jis,  sakydamas per televiziją transliuotą kalbą.

„Jūs žinote, kaip pasipuikuoti, bet net nesugebate tinkamai susimokėti už NATO. Esate naujokas“, – pridūrė R. T. Erdoganas.

„Patikėkite, Macronas yra labai nepatyręs. Jis nežino, kas yra kova su terorizmu. Štai kodėl „geltonosios liemenės“ įsiveržė į Prancūziją“, – kalbėjo jis, turėdamas omenyje pernai susikūrusį prancūzų protestų prieš vyriausybę judėjimą.

Prasidėjęs žodžių karas gali užduoti toną veikiausiai būsiančiam įtemptam gruodžio 3–4 dienos NATO viršūnių susitikimui netoli Londono. Be kitų lyderių, jame dalyvaus E. Macronas, R. T. Erdoganas ir JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas).

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
tie ponai ,gal neara inteligentai,ir neishsilavine ,,kad "metosi" epitetais lyg darzeliokai smelio dezeje,,.O juk izeidimai kartais perauga I kruvinus susiremimus[[[kurdai--turkijai ,,tai tik cigonai-klajokliai;;;na,o kitiems is toli ---kitaip]]

Rex

Rex portretas
Ir macronas ir sis turkas susidejo su putinu ir abiems ju su smegenims ,problemos

Kirvis

Kirvis portretas
Nezinau kokius ten zaidimus zaidzia ES tolerastai, bet tas musulmonas eme per daug sau leisti.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių