Prancūzija įsteigs ambasadoriaus postą LGBTQ teisėms visame pasaulyje ginti

Prancūzijos vyriausybė įsteigs ambasadoriaus postą LGBTQ teisėms visame pasaulyje ginti, ketvirtadienį pranešė ministrė pirmininkė Elisabeth Borne (Elizabet Born).

Naujasis ambasadorius koordinuos Užsienio reikalų ministerijos politiką ir bus „Prancūzijos balsas“ ginant LGBTQ teises, sakė E. Borne auditorijai, susirinkusiai paminėti 40-ųjų homoseksualius asmenis diskriminavusio Antrojo pasaulinio karo laikų Prancūzijos įstatymo panaikinimo metinių.

Ambasadorius, kuris bus paskirtas iki metų pabaigos, „agituos už visuotinį homoseksualumo ir translyčių tapatybės dekriminalizavimą“, sakė premjerė lankydamasi LGBTQ centre Orleane, centrinėje Prancūzijoje.

E. Borne taip pat paskelbė apie 3 mln. eurų fondą 10-iai naujų LGBTQ centrų Prancūzijoje įsteigti. Šalyje jau veikia 35 centrai, skirti padėti LGBTQ asmenims, „kurie nežino, į ką kreiptis“.

Premjerė pabrėžė, kad dėl diskriminacijos „LGBTQ žmonės ir toliau lieka atstumti, būna sužeidžiami, o kartais net nužudomi“.

„Mūšis už protus dar nėra laimėtas“, – pridūrė ji.

E. Borne tvirtino, kad prezidento Emmanuelio Macrono (Emaniuelio Makrono) vyriausybės nariai „neturi jokių dvejonių“ dėl savo įsipareigojimo ginti LGBTQ teises.

Vis dėlto ji pripažino, kad būta „skaudžių komentarų“ LGBTQ žmonių atžvilgiu, turėdama omenyje regioninių reikalų ministrės Caroline Cayeux (Karolin Kajė) pasisakymus.

C. Cayeux, kuri buvo įtraukta į vyriausybę prezidentui praėjusį mėnesį pertvarkius kabinetą, buvo apkaltinta homofobija dėl seniau išsakytų komentarų prieš tos pačios lyties asmenų santuokas ir galimybę jiems įsivaikinti.

2013 metais kalbėdama Senate ji sakė, kad tuomečiai planai įteisinti tos pačios lyties asmenų santuokas yra „ketinimas, prieštaraujantis gamtai“.

Praėjusį mėnesį kilo pasipiktinimas dėl 73 metų ministrės komentarų, kai, matyt, bandydama apsiginti, ji pasakė: „Turiu pasakyti, kad tarp tų žmonių turiu daug draugų.“

Vėliau ji atsiprašė „Twitter“ žinute, pareiškusi, kad minėti komentarai buvo „nederami“ ir kad „lygios teisės visuomet privalo būti mūsų veiksmų prioritetas“.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gince

Gince portretas
Švabo planas juda visomis kryptimis.

LGBTQ -LIGŲ platinimo ŽIDINYS pasaulyje ir

LGBTQ -LIGŲ platinimo ŽIDINYS pasaulyje ir  portretas
tokią ŠUTVĘ būtina, kuo greičiau į z o l i u o t i nuo PASAULIO visuomenės.

Klausimelis

Klausimelis portretas
Ar putleris makaronui liepe? O stolcas, pagal karliko isakyma, nieko nesteigia? :)))
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių