Prancūzija bando apeiti Lenkijos ir Vengrijos bloką dėl ES biudžeto

ES svarsto „galimus praktinius sprendimus“, leisiančius išeiti iš aklavietės dėl bloko biudžeto ir ekonomikos atsigavimo po koronaviruso plano.

„Vokietijai pirmininkaujant ES, ieškome praktinių sprendimų“, – senatoriams Paryžiuje sakė jis. Kraštutiniu atveju svarstysime, kaip sprendimus priimti be valstybių, blokuojančių planą, dalyvavimo, teigė ministras.

Vengrija ir Lenkija teigė žadančios blokuoti 1,8 trilijono eurų dydžio biudžeto priėmimą ir ekonomikos atsigavimo po koronaviruso planą dėl siūlymo susieti ES valstybėms narėms skiriamą finansavimą su teisės viršenybės principo laikymusi.

Šios šalys tvirtina, kad tai esą leistų ES institucijoms savavališkai nuspręsti, ar valstybės laikosi tokio principo.

C. Beaune'as teigė, kad ES pareigūnai svarstys galimybę „tikslinti“ teisės viršenybės principo laikymosi reikalavimą, tačiau pats reikalavimas „tikrai nebus kvestionuojamas, nes rizikuojame savo vertybėmis ir Europos projektu“.

„Kelios vyriausybės, nenorinčios judėti pirmyn, negali įkaitu laikyti visos Europos, tai neatitinka mūsų politinio projekto pagrindų“, – perspėjo ministras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

J

J portretas
Teisingai kažkokie du šikniai visą procesą stabdo

Skaitytojas

Skaitytojas portretas
Teisingai, reikia nepaisyti prieśtaraujančios EU narių mažumos ir tvirtinti biudžetą be jų!

nordland

nordland portretas
va taip ..... BBD ant tos demokratijos, turi buti kaip mes norime ir tai mes sprendziame kas yra "vertybes", o jus privalote vykdyti kas pasakyta. grabe as maciau toki sajuza.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių