Popiežius laikys mišias migrantams: nori priminti, kiek žmonių žuvo bėgdami nuo karo

  • Teksto dydis:

Pirmadienį Vatikanas paskelbė, kad popiežius Pranciškus, minėdamas šeštąsias savo apsilankymo Lampedūzos saloje metines, Vatikane migrantams ir jiems padedantiems darbuotojams laikys šventas mišias.

Tai Vatikanas paskelbė tada, kai Italiją sudrebino nesutarimai dėl nevyriausybinės organizacijos „Sea Watch“ laivo, gabenusio pabėgėlius, kapitonės likimo.

Portalas primena tai, kad šeštadienį „Sea-Watch 3“ laivo kapitonė buvo sulaikyta. Daugiau kaip dvi savaites praleidęs jūroje su birželio 12 d. prie Libijos krantų išgelbėtais migrantais, Carolos Racketės laivas, neturėdamas leidimo įplaukti į Italijos teritorinius vandenis ir išlaipinti juos į krantą, naktį į šeštadienį įplaukė į Lampedūzos uostą ir, švartuodamasis prie pirso, kliudė patrulinį katerį. Italijos vidaus reikalų ministras Matteo Salvini uždraudė į Italijos teritorinius vandenis įplaukti migrantus gabenantiems laivams. Kapitonė buvo apkaltinta tuo, kad nepakluso įsakymui ir kėsinosi į patruliuojantį katerį.

Liepos 8 d. Vatikane bus aukojamos mišios, skirtos tik 250 migrantų ir žmonėms, kurie gyvenimą skiria migrantų globai.

Popiežius norėtų, kad mišios būtų tarsi priminimas apie tai, kiek daug žmonių žuvo, bėgdami nuo karo ir vargo. Taip pat tai turėtų būti paskatinimas kiekvieną dieną su migrantais dirbantiems, juos globojantiems žmonėms.

Popiežius Pranciškus Lampedūzoje apsilankė 2013 metų liepos 8 d. Po jo apsilankymo Lampedūzoje, saloje prisišvartavusių arba pakeliui į salą sudužusių pabėgėlių laivų skaičius smarkiai išaugo.

Popiežius pasmerkė „abejingumo globalizaciją“ ir paminėjo šimtus, kurie kiekvienais metais nuskęsta, mėgindami pasiekti Europą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pitti gerardo

pitti gerardo portretas
Aš gavau 30 000 eurų paskolą iš ponia ROSA BORRIELLO, kuri padėjo man šypsotis jai, kad galiu atlikti savo namo užbaigimą ir ji taip pat tarnauja daugeliui mano kolegų daugiau Norėdami gauti daugiau informacijos, susisiekite su juo el. Pašto adresu: borriello.rosa108@gmail.com

Anonimas

Anonimas portretas
Tikrieji velniai yra baltos spalvos ir tupi Lietuvoje, jiems ir reikėtų užkurti inkvizicijos laužus. .

...

... portretas
Galėjo tas 'tėvelas' toje Lampedūzoje užkurt inkvizicijos laužus tiems juodiesiems velniams... kaip kad ir su mumis (pagonimis) darė... :/
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių