Popiežius 2023-ųjų pradžioje aplankys Kongo Demokratinę Respubliką ir Pietų Sudaną

Vatikanas ketvirtadienį pranešė, kad popiežius Pranciškus kitų metų pradžioje aplankys Kongo Demokratinę Respubliką ir Pietų Sudaną.

Ši kelionė anksčiau buvo atidėta dėl jo kelio problemų.

85-erių pontifikas lankysis Kinšasoje per savo kelionę į Kongo Demokratinę Respubliką sausio 31–vasario 3 dienomis. 

Vasario 3–5 dienomis jis kartu su Kenterberio arkivyskupu Justinu Welby (Džastinu Velbiu) ir Škotijos bažnyčios generalinės asamblėjos moderatoriumi Iainu Greenshieldsu (Ijanu Grinšildsu) vyks į Džubą Pietų Sudane. 

Tai bus penktasis pontifiko vizitas Afrikos žemyne nuo tada, kai 2013-aisiais jis buvo išrinktas pasaulio katalikų bažnyčios vadovu. 

Popiežiaus kelionė į šias dvi smurto kamuojamas šalis iš pradžių buvo suplanuota šių metų liepą. 

Tačiau tuomet Vatikanas pranešė, kad vizitas buvo atidėtas „jo gydytojų prašymu“, nes popiežius gydėsi kelio skausmus. 

Remiantis Italijos žiniasklaidos pranešimais, taip pat buvo susirūpinta dėl kelionės saugumo. 

Iš pradžių popiežius, kuris pastaraisiais mėnesiais naudojasi neįgaliojo vežimėliu, planavo apsilankyti Gomoje, esančioje karo draskomuose Kongo Demokratinės Respublikos rytuose, tačiau ši stotelė buvo išbraukta iš naujosios programos. 

Pietų Sudanas, naujausia pasaulio valstybė, nuo pat nepriklausomybės paskelbimo 2011 metais, kenčia nuo nuolatinio nestabilumo, įskaitant žiaurų penkerius metus trukusį pilietinį karą. 

Tuo tarpu Kongo Demokratinėje Respublikoje, kurioje 1985 metais lankėsi popiežius Jonas Paulius II, stengiamasi suvaldyti dešimtis ginkluotų grupuočių didžiulės šalies rytuose.  

Apie 40 proc. iš maždaug 90 mln. Kongo Demokratinės Respublikos gyventojų yra katalikai. Dar 35 proc. yra protestantai arba priklauso krikščionių atgimimo bažnyčioms, 9 proc. yra musulmonai, o 10 proc. išpažįsta kimbaguizmą – sektantišką krikščionybės šaką Konge, kuri atsirado 1921 metais.

Šalis turi pasaulietinę vyriausybę, tačiau religija yra įsigalėjusi daugumos žmonių gyvenimuose, o Katalikų bažnyčia kartais vaidina pagrindinį vaidmenį vietos politikoje. 

Tai bus 40-oji popiežiaus kelionė į užsienį.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aplankytų niokojamą Ukrainą,

Aplankytų niokojamą Ukrainą, portretas
nukriošęs komunistas ..Pasibjaurėtinas ciniškumas.

slykstyne

slykstyne portretas
pamyne tikejima, VELNIAS

as tik

as tik portretas
atsirafus progai zudysiu py de ras tus(lezbes, gaidzius, tranzus, pedofilus, zoofilus)
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių