Politikos lyderiai sutarė, kad gėjai nepatenka tiesiai į pragarą

  • Teksto dydis:

Australijos abiejų didžiųjų politinių partijų lyderiai antradienį sutarė, kad homoseksualūs asmenys nėra pasmerkti pragaro kančioms dėl savo lytinės orientacijos, krikščioniškoms tiesoms sulaukus netikėto dėmesio paskutinėmis šalyje vykstančios rinkimų kampanijos dienomis.

Ministras pirmininkas Scottas Morrisonas (Skotas Morisonas) pasisako prieš tos pačios lyties asmenų santuokas, o opozicinės partijos lyderis Billas Shortenas (Bilas Šortenas) agitavo už santuokų lygybę dar prieš tai, kai Australija ją oficialiai pripažino.

Australijos parlamentas už gėjų santuokų legalizavimą nubalsavo 2017 metais po visoje šalyje surengtos rinkėjų apklausos paštu. Tyrimas parodė, kad 62 proc. respondentų norėjo santuokų lygybės.

Sekmininkų bendruomenei priklausantis S. Morrisonas apkaltino B. Shorteną – buvusį kataliką, vėliau perėjusį į savo antrosios žmonos anglikonų tikėjimą  – esą jis atliko „desperatišką, pigų triuką“ prieš šeštadienio rinkimus, reikalaudamas premjero atsakyti, ar, jo nuomone, gėjai tikrai eis į pragarą.

S. Morrisonas šįkart atsakė nemanantis, kad gėjai yra pasmerkti pragarui, nors nesugebėjo tiesiai atsakyti į šį klausimą prieš dieną, kai jį uždavė vienas žurnalistas.

„Aš nesiekiu popiežiaus sosto, aš balotiruojuosi į premjerus, – atsakė S. Morrisonas žurnalistams. – Taigi... teologinius klausimus galite palikti prie durų“.

Austrijos politikos lyderių religinės pažiūros gana retai aptarinėjamos rinkimų kampanijose. Paprastai kovos dėl valdžios vyksta pasaulietiškomis priemonėmis. 

Tačiau devyni garsūs krikščionių bažnyčių lyderiai šią savaitę raštu kreipėsi į abiejų didžiųjų politinių partijų vadovus, reikalaudami saugoti religijos ir žodžio laisvę po to, kai praėjusią savaitę Australijos sporto pareigūnai nubaudė regbio komandos žvaigždę Israelį Folau – evangelikų sekmininkų pastoriaus sūnų – už sportininkų etikos kodekso pažeidimą, šiam socialiniuose tinkluose pareiškus, kad gėjai yra pasmerkti eiti į pragarą.

Nors S. Morrisonas yra centristas, jo požiūris į gėjų santuokas nesutampa su 62 proc. šalies rinkėjų požiūriu šiuo klausimu.

B. Shortenas užsipuolė S. Morrisoną, kad pirmadienį jis negalėjo tiesiai atsakyti į teologinį klausimą apie gėjus.

„Negaliu patikėti, kad ministras pirmininkas iš karto nepasakė, jog gėjai nekeliaus į pragarą“, – sakė žurnalistams opozicijos lyderis.

Antradienį Australijos policija pareiškė taip pat kaltinimus 15 aplinkosaugos organizacijos „Greenpeace“ aktyvistų, protestavusių ant Sidnėjaus uosto tilto ir reikalavusių imtis veiksmų dėl klimato kaitos.

Leiboristai žadėjo iki 2030 metų sumažinti atmosferos taršą šiltnamio efektą sukeliančiomis dujomis 45 proc. – žemiau 2005 metų lygio, o vyriausybė įsipareigojo per tą patį laikotarpį taršą mažinti 26–28 procentais.

Trys „Greenpeace“ aktyvistai užlipo ant tilto, virvėmis prisirišo prie turėklų apačios ir nusileidę liko kyboti po tiltu.

Vėliau protestuotojai buvo nuleisti tiesiai į policijos katerį ir sulaikyti, pranešė pareigūnai.

„Greenpiece“ vadovas Australijos ir Ramiojo vandenyno regione Davidas Ritteris (Deividas Riteris) paragino premjerą prieš rinkimus paskelbti „klimato nepaprastąją padėtį“.

Tačiau S. Morrisonas tik paprašė, kad protestuotojai gerbtų kitus šiuo tiltu besinaudojančius žmones, nes aktyvistų demonstracija esą trikdo eismą spūsčių valandomis.

„Daug dalykų man rūpi, bet nenoriu stabdyti eismo ant Sidnėjaus uosto tilto, nes tai reikštų negalvoti apie kitus australus“,  – pareiškė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mociute

Mociute portretas
O as manau ,kad jie niekur nepatenka ,nes niekam nereikalingi, kaip ir tikrame gyvenime,tabaluojasi kazkur tarp dangaus ir zemes.

teisingai nutare siknakrusiu politikai

teisingai  nutare  siknakrusiu politikai  portretas
pries patekdami tiesiogiai y pragara, pederastai mirkomi sudu ir fekaliju padaze 500 metu, po to tiesiai ant keptuves kur juos velniai su sakem varto.....

Anonimas

Anonimas portretas
Sudebilėję australų politikai jau pradeda reguliuoti paties dievo darbą ?
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių