JAV laukia pokyčiai: M. Pompeo ketina atsistatydinti ir balotiruotis į Senatą

JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo ketina atsistatydinti ir 2020 metais dalyvauti rinkimuose į Kongreso Senatą kaip Kanzaso valstijos atstovas. Tai pranešė žurnalas „Time“, remdamasis savo šaltiniais.

Apie valstybės sekretoriaus planus leidinį informavo trys respublikonai, iš kurių vienas anksčiau dirbo JAV prezidento Donaldo Trumpo administracijoje, kitas yra vyriausybės pareigūnas, o trečias ėjo aukštas pareigas ir šiuo metu atlieka aktyvų vaidmenį Respublikonų partijoje.

Pasak šaltinių, prieš kelias savaites jie iš paties M. Pompeo sužinoję, kad jis ketino dirbti Valstybės departamente iki ateinančių metų pavasario, bet pastarieji įvykiai, taip pat ir D. Trumpo apkaltos procedūros pradžia, padarė jam neigiamą poveikį ir pablogino jo santykius su Baltųjų rūmų šeimininku. Todėl M. Pompeo peržiūri savo planus, ir dabar jo pasitraukimo data priklauso nuo to, kaip greitai jam pavyks rasti būdą kuo sklandžiau palikti prezidento administraciją. Žurnalas pažymi, jog nėra jokių požymių, kad M. Pompeo svarstė šiuos planus su D. Trumpu.

Bet dar vienas valstybės sekretoriui artimas šaltinis leidiniui paneigė informaciją apie jo ketinimus atsistatydinti. „Valstybės sekretorius M. Pompeo visas jėgas skiria prezidento D. Trumpo užsienio politikos tikslų įgyvendinimui ir atlieka šią misiją amerikiečių tautai ir Valstybės departamentui. Kiekvienas, kuris teigia priešingai, klysta“, – sakė pašnekovas.

Liepos mėnesį įvykęs D. Trumpo pokalbis telefonu su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu sukėlė skandalą Vašingtone ir davė dingstį pradėti apkaltos procedūrą. Kaip teigia Baltųjų rūmų šeimininko politiniai oponentai, jis pokalbio metu mėgino įtikinti V. Zelenskį pradėti tirti Hunterio Bideno, buvusio JAV viceprezidento Joe Bideno sūnaus, veiklą Ukrainoje mainais į finansinę ir karinę pagalbą Kijevui.

J. Bidenas laikomas vienu iš labiausiai tikėtinų D. Trumpo varžovų kitąmet įvyksiančiuose JAV prezidento rinkimuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių