Po įkaitų nužudymo Izraelio kariams nurodyta būti ypač budriems

Po netyčinio trijų Gazos Ruože laikytų įkaitų nužudymo Izraelio kariams buvo nurodyta būti „ypač budriems ir atlikti papildomą saugumo patikrą“, amerikiečių transliuotojui CNN pareiškė Izraelio gynybos pajėgų (IDF) atstovas Jonathanas Conricusas.

Jis nurodė, kad IDF vis dar aiškinasi incidento aplinkybes, tačiau pažymėjo, jog „Hamas“ smogikai buvo linkę dėvėti civilius drabužius, o tai esą „sukuria labai dinamišką ir sudėtingą kovinę aplinką“.

„Nurodėme mūsų kariams būti ypač budriems susidūrus su žmonėmis civiliais drabužiais“, – sakė J. Conricusas.

„Bet net ir toks liūdnas įvykis, kaip šis nepajudins mūsų ryžto ir nenukreips mūsų nuo aiškaus tikslo išardyti „Hamas“, – pridūrė jis.

Penktadienio vakarą IDF pripažino, kad per operaciją Šedžajoje į rytus nuo Gazos miesto kariškiai per klaidą nušovė tris įkaitus.

IDF spalio pabaigoje Gazos Ruože pradėjo sausumos puolimą, kuriuo reaguojama į spalio 7-ąją „Hamas“ smogikų surengtus išpuolius prieš Izraelį, per kuriuos, izraeliečių duomenimis, žuvo mažiausiai 1,2 tūkst. žmonių ir buvo paimta apie 240 įkaitų. Sausumos operaciją lydi bombardavimas iš oro. Pasak „Hamas“, Gazos Ruože iki šiol žuvo mažiausiai 18,8 tūkst. žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Vyksta genocidas, bet jankiams pohui saule

Greiceu

Greiceu portretas
Galėtų zidai dubasint tuos skarmaluotus atmatas

Gal

Gal portretas
per smarkiai žydeliai kariauja su vėjo malunais , kad net savus pyškina.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių