Po demokratijos gynėjų sulaikymo Honkonge – užsienio šalių vyriausybės pasmerkimas

Užsienio šalių vyriausybės griežtai sukritikavo Honkongą už 15-os demokratiją propaguojančių aktyvistų sulaikymą dėl kaltinimų organizavus ir dalyvavus masiniuose antivyriausybiniuose protestuose praėjusiais metais, praneša agentūra „Reuters“.

„JAV smerkia demokratiją propaguojančių aktyvistų sulaikymą Honkonge“ , – teigė JAV valstybės sekretorius Mike’as Pompeo.

„Demokratijos aktyvistų sulaikymas Honkonge kelia didelį susirūpinimą. Politizuota teisėsauga nesuderinama su visuotinėmis saviraiškos laisvės, asociacijų ir taikių susirinkimų vertybėmis“ , – pabrėžė M. Pompeo.

Tarptautinės advokatų asociacijos (IBA) teigimu, institucijos neturėtų kėsintis į žmogaus teises, o teisinė sistema privalo saugoti nuo bet kokio piktnaudžiavimo valdžia, kai pasaulis yra susitelkęs į koronaviruso pandemiją.

„Pekinas ir jo atstovai Honkonge toliau imasi veiksmų, nesuderinamų su įsipareigojimais pagal Kinijos ir Didžiosios Britanijos bendrąją deklaraciją, kurie apima skaidrumą, teisinės valstybės principus ir garantuoja, kad Honkongas galės džiaugtis didele jam suteikta autonomija“ , – nurodė Didžiosios Britanijos užsienio ir britų sandraugos reikalų ministerija.

Tarp sulaikytų prodemokratiško judėjimo šalininkų yra Demokratų partijos įkūrėjas Martinas Lee ir verslininkas Jimmy Lai.

Policijos teigimu, sulaikytųjų amžius svyruoja nuo 24 iki 81 metų, jie sulaikyti dėl kaltinimų organizavus ir dalyvavus neteisėtuose protestuose praėjusių metų rugpjūčio 18 d., spalio 1 ir 20 dienomis.

Visi jie turėtų pasirodyti teisme gegužės 18 d. Kai kurie sulaikyti asmenys vėlai šeštadienį paleisti už užstatą.

Honkongas yra buvusi Didžiosios Britanijos kolonija. Didžioji Britanija 1997 metais grąžino Kinijai Honkongą pagal susitarimą, kad Honkongui bus suteiktos specialios teisės ir privilegijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

butina neleist pasklist po pasauly jankiskos

butina neleist  pasklist po pasauly  jankiskos   portretas
globalistu lyberastines dermokratijos virusuj ...tai zymiai slykstesne liga nei ,kad corona virusas....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių