Pasiūlymas: pavargusiems darbuotojams – „atokvėpio dienos“

Turbūt ne vienas lenkiate pirštus ir skaičiuojate likusias dienas iki atostogų. Tačiau kai kuriose Vokietijos įmonėse jų laukti nebereikia. Pavargusiems darbuotojams siūlomos „atokvėpio dienos“.

„Yra daugybė kitų priežasčių, dėl kurių galite nepadaryti tiek, kiek norėtumėte. Pavyzdžiui, jums gali tekti papildyti vaiko Advento kalendorių arba savaitgalį per daug linksminotės, o pirmadienį turite šiek tiek mažiau energijos, todėl liksite ant sofos“, – šnekėjo kūrybos vadovė Anna Kusnier.

Kitose įmonėse tai būtų neįsivaizduojama. Tačiau šios įmonės vadovas prieš aštuonerius metus sąmoningai įvedė atokvėpio dieną. Ji atskirta nuo atostogų ir nedarbingumo dienų.

„Supratau, kad darbas su žmonėmis, kuriems nerūpi, manęs visiškai neįkvepia. Todėl pasakiau, kad jei jums nerūpi, tiesiog likite namie“, – teigė įmonės vadovas Philip'as Siefer'as.

Tokių atokvėpio dienų skaičius neribojamas, atlyginimas ir toliau plaukia. Nors panašias sąlygas darbuotojams jau sudarė ir „Microsoft“ ar „Google“, kai kuriems verslininkams tai atrodo nepriimtina.

„Manau, kad papildomos atokvėpio dienos yra nesąmonė. Esame ekonominio nuosmukio laikotarpyje, viskas ritasi žemyn, o tada imame laisvadienius? Tuomet turime dirbti sunkiau ir spausti akceleratoriaus pedalą“, – nurodė verslininkas Josef'as Brunner'is.

„Kai kurios įmonės, kalbu apie jaunas įmones ir startuolius, yra daug atviresnės šiai idėjai nei galbūt įsitvirtinusios įmonės, kurios dešimtmečius pasisakė prieš darbo valandų trumpinimą“, – aiškino verslininkas Nils'as Schmidbaur'is.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

Siekiama sumažinti spaudimą, kad padidėtų darbuotojų motyvacija ir kūrybiškumas.

„Jei didelė komandos dalis nuolat neturi motyvacijos, tada, žinoma, turiu savęs paklausti, ar dėl to kalti jie, ar tai, ką mes čia darome“, – sakė įmonės vadovas.

Pasak direktoriaus, ypač ekonominių iššūkių akivaizdoje svarbu plėtoti naujas idėjas, o tai įmanoma tik tada, jei esi pailsėjęs ir motyvuotas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių