Pasaulio pabaigos laukusios šeimos istorija tęsiasi: žmonės rūsyje buvo ne savo noru?

Nyderlandų policija ketvirtadienį areštavo beveik dešimtmetį atokiame ūkyje laikytos šeimos tėvą ir tiria, ar ši byla yra susijusi su „tam tikru tikėjimu“.

67 metų vyras įtariamas atėmęs žmonių laisvę, pakenkęs žmonių sveikatai ir plovęs pinigus. Jis yra antras žmogus, areštuotas šalies šiaurėje esančiame Reinervoldo kaime suradus šią šeimą.

Anksčiau areštuotas 58 metų austras, gyvenęs tame ūkyje, ketvirtadienį stojo prieš tyrimą atliekantį teisėją dėl panašių kaltinimų. Teisėjas nurodė jį sulaikyti dviem savaitėms.

„Susiduriame su išskirtine situacija. Šie žmonės drauge tuose namuose galėjo gyventi nuo 2010 metų, atskirai nuo visuomenės“, – sakoma policijos pareiškime.

Turime priežastį manyti, kad šeši žmonės... toje valdoje buvo ne savo laisva valia. Tiriame, ar tam tikras įsitikinimas arba tikėjimas nulėmė gyvenimo situaciją, kurioje šie žmonės buvo surasti.

Pasak policijos, ši grupė „vadina save šeima“, kurios tėvas yra ketvirtadienį areštuotas asmuo. Jai taip pat priklauso jo vaikai – šeši jauno amžiaus žmonės, kurių vienas pabėgo į vietos barą ir sukėlė aliarmą.

„Turime priežastį manyti, kad šeši žmonės... toje valdoje buvo ne savo laisva valia. Tiriame, ar tam tikras įsitikinimas arba tikėjimas nulėmė gyvenimo situaciją, kurioje šie žmonės buvo surasti“, – sakoma policijos pareiškime.

Šeima buvo surasta, kai vyriausias jos sūnus, kuris atrodė sutrikęs, atėjo į vietos barą ir paprašė pagalbos kitiems šeimos nariams.

Trys kiti žmonės, kurie sako esantys minimo 67 metų vyro vaikai, pranešė, kad prieš aštuonerius metus paliko šeimą ir nuo to laiko negirdėjo jokių žinių apie kitus jos narius. Jų pareiškimą ketvirtadienį paskelbė naujienų agentūra ANP.

Nyderlandų žiniasklaida paskelbė, kad šeima priklausė apokaliptiniam kultui ir „daug metų laukė pasaulio pabaigos“.

Vietos televizija „RTV Drenthe“ anksčiau pranešė, kad austras Josefas B. (Jozefas B.), šeimos tėvas ir vaikai priklausė prieštaringai vertinamai Pietų Korėjos Susivienijimo Bažnyčiai, pagal jos velionį įkūrėją Sun Myung Mooną (Sun Mjung Muną) dar vadinamai Munistų Bažnyčia.

Wimas Koetsieris (Vimas Kutsiris) iš Visuotinės taikos federacijos, kaip dabar vadinasi ši Bažnyčia, patvirtino, kad šeimos tėvas 9-ajame dešimtmetyje buvo narys, bet paskui išvyko į Vokietiją, kur ryšys su juo buvo prarastas.

W. Koetsieris sakė manantis, kad tėvas „drauge su dar kažkuo“ įkūrė savo pačių grupę.

Atokiame ūkyje surastos šeimos byla Austrijoje priminė virtinę atvejų, kai seksualiniai grobuoniai daug metų laikė žmones slaptuose kambariuose. Tarp tų atvejų yra Josefo Fritzlio (Jozefo Friclio), kuris 24 metus rūsyje kalino savo paties dukterį, nuolat ją prievartaudamas, ir Wolfgango Priklopilo (Volfgango Priklopilo), aštuonerius metus rūsyje laikiusio ir nuolat žagindavusio pagrobtą mergaitę, atvejai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
O visokios šiluvos - ne toks pat nuprotėjimas?..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių