Iš pareigų atsistatydina „Nike“ vadovas M. Parkeris

Sporto prekių gamintoja „Nike“ antradienį paskelbė, kad iš bendrovės generalinio direktoriaus pareigų pasitraukia Markas Parkeris. Jo pareigas nuo kitų metų sausio 13 dienos užims dabartinis technologinių paslaugų bendrovės „ServiceNow“ direktorius Johnas Donahoe, o pats M. Parkeris dirbs valdybos tarybos direktoriumi.

M. Parkeris, generalinio direktoriaus pareigas ėjęs daugiau nei dešimtmetį, sakė, kad šis atsistatydinimas prisideda prie bendrovės pastangų vykdyti „skaitmeninius pokyčius“. Bendrovė ketina naudoti daugiau skaitmeninių priemonių gamybos apimties didinimui ir verslo efektyvumo skatinimui.

M. Parkeris teigia, kad būsimasis bendrovės vadovas J. Donahoe turi daug žinių apie skaitmeninę prekybą, technologijas, strategijas ir vadovavimą, todėl jam puikiai seksis vykdyti planuojamus skaitmeninius pokyčius.

M. Parkeriui einant generalinio direktoriaus pareigas pakilo „Nike“ pardavimai ir išaugo bendrovės akcijų kainos. Tačiau šios įmonės veiklą neseniai sudrumstė skandalas, kai prieš keletą savaičių buvo nuspręsta nutraukti bendrovės kuruojamą bėgikų treniravimo programos veiklą – treneris Alberto Salazaras buvo nubaustas už pažeidimus, susijusius su dopingu.

Teigiama, kad pasikeitimai bendrovės valdyme nėra susiję su šia situacija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių